Jesper Jansens arbeidssommer

14.08.2019 / TekstLab Inkubator-deltager Jesper Jansen har hatt en travel sommer med utstilling på Galleri Vekta, han har skapt animasjon til musikkvideo og videreutviklet sitt Inkubatorprosjekt.

I Inkubator-prosjektet utforsker Jesper Jansen forholdet mellom video og musikk, animasjon og piano. Arbeidet handler mye om å sette elementer oppå hverandre og skape lag på lag. Vi vil kunne få se resultat av utforskingen i løpet av TekstLab Scratch Festival på Sentralen fra 17. – 20. oktober.

Han lager også animasjon i samarbeid med andre musikere. I sommer har han arbeidet med en musikkvideo sammen med Sticky Icky, som de har fått støtte til gjennom Trafo. I dette prosjektet jobber han med å få video og animasjon til å samspille med musikken.

Jesper er selvlært samtidsmusiker og visuell kunstner, men har siste året studert på Einar Granum Kunstfagskole i tillegg til sitt arbeid i Inkubator. Han spiller flere instrumenter, men hovedsakelig piano, og arbeider både med improvisasjon og komposisjon. Som visuell kunstner uttrykker han seg gjennom tegning, maling, tekstiltrykk og animasjon. Jesper interesserer seg spesielt for koblingen mellom det visuelle og musikalske uttrykket - hvordan kan uttrykkene komplimentere og styrke hverandre. Rytmisk, melodisk, fargerikt, kontrastrikt, psykedelisk og oppflammet er stikkord som han bruker for å beskrive sin prosess i det visuelle og musikalske arbeidet. Han er også opptatt av den spirituelle delen av musikken - tilstedeværelse og nuet. 

Jesper har vært med i TekstLab Unge Stemmer (TUS) siden 2016 og har deltatt på Scratch på arenaer som: Cafeteatret, Sentralen, Miniøya, Kulturfest Tøyen og Biblo Tøyen, samt TekstLab Unge Stemmer sin forestilling: "ID - politics of identity" på Rampelysfestivalen / Black Box Teater og TekstLab Scratch Festival / Sentralen & Dramatikkens hus. I TUS og Scratch har Jesper utforsket hva det vil si å improvisere foran et publikum; alene og i samspill med andre scenekunstnere.

I 2017 ble han med i TekstLab Inkubator. I Inkubator har Jesper tidligere arbeidet med prosjektet «About seeing colors in music - hvordan kan improvisert musikk visualiseres gjennom animasjon og hvordan vil det visuelle uttrykket påvirke den improviserte musikken?» Prosjektet ble vist først under TekstLab Scratch Festival 2017 på Cafeteatret og sist under TekstLabs Jubileumsfestival Glokale stemmer (2018) på Sentralen.

Les Torunn Livens intervju men Jesper i TekstLabs Jubileumsmagasin her.

11. september 2020

Talent Innlandet lansert: 12,3 millioner til topptalenter innen kunst og kultur

– Ingen blir flink alene, veien går gjennom et vi, ikke et jeg, uttalte landslagstrener i ishockey Petter Thorsen da Talent Innlandet ble lansert på Hamar i går.

Talent Innlandet lansert: 12,3 millioner til topptalenter innen kunst og kultur
26. august 2020

Med sjelfullt særpreg

–TekstLabs evne til å rendyrke verdien av min kunstneriske egenart har vært enormt konstruktivt for meg som kunstne

Med sjelfullt særpreg
15. juni 2020

Nå er det klart for UREDD 2.0

Talent Norge, SpareBank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet og RadArt – nettverk for fri scenekunst viderefører talentprogrammet UREDD.

Nå er det klart for UREDD 2.0