Klar for turné med den Den kulturelle skolesekken

16.05.2023 / Tre av talentene fra FRIKAR X mottok ellevill jubel da de presenterte deler av GotoGuta som er ett av 27 bidrag som skal være i katalogen for videregående skoler i Akershus for sesongen 2019/20.

Det var spontan applaus, filming og positive tilrop gjennom hele forestillingen! Vi håper mange skoler i Akershus ønsker oss på turné til høsten, sier Hallgrim Hansegård, som er faglig ansvarlig for talentprogrammet FRIKAR X. 

Håkon Håvelsrud Odden, Jon Bugge Mariussen og Nikolaj Bo Fischer Nielsen var de tre talentene fra FRIKAR X scenisk folkedans som var med på denne forestillingen, som er opptakt til DKS-turneen høsten 2019.

Talentene hadde forberedt seg særskilt på hvordan de skulle nå ut til og få kontakt med publikum. Jon fortalte publikum litt om innholdet i forestillingen, og også hva det hadde gjort med han å jobbe med temaet nærkontakt og gruppedynamikk mellom gutter. De formidlet intensjonen med forestillingen svært godt og fikk mye respons fra publikum. 

Dette er et viktig bidrag i at talentene får erfaring med formidling av scenekunst, og for dette publikummet blir det et møte med deres egen generasjon ungdommer.

Les mer om talentprogrammet her.

På bildet: Jon Bugge Mariussen og Hallgrim Hansegård, fra opptreden i Roma i februar. Les mer her.
Foto: FRIKAR