– Å bli PopUp-deltaker er et skikkelig push

16.05.2023 / Artisten NINV er en av fem deltakere i Talent Norges nye PopUp-satsing, et ettårig program innen rytmisk musikk for ambisiøse 18- til 25-åringer som allerede holder høyt kunstnerisk nivå.

Foto: Trygve Gerhard Hanssen

NINV produserer hypnotiske og fengende rytmer og harmonier, mens tekstene er en sårbar selvransakelse alle som har vært på mørke steder i livet kan kjenne seg igjen i. NINV er Nina Uglands alter ego som popartist, og lydbildet er en viktig del NINVs musikalske signatur og identitet, derfor skriver hun og produserer låtene sine selv. Nå ser Nina frem til å deltakelse i PopUp.

– Å bli Popup-deltaker er et skikkelig push. Jeg er utrolig glad for å ha blitt valgt ut, ikke minst for muligheten til å bli koplet til dyktige mentorer. At jeg selv får være med på å velge hvilke, gjør meg trygg på at jeg kan få mentortimer med produsenter som passer mitt uttrykk og gir meg mest mulig relevant læringsutbytte.

I PopUp får Nina 8 timer med en mentor som hun velger sammen med Talent Norge. I tillegg er 35 000,- øremerket til karriereutviklende aktiviteter som studiotid eller livespilling en viktig del av programmet. Deltakerne skal nå sette opp en aktivitetsplan i samråd med prosjektleder Øystein Skar i Talent Norge, for både valg av mentor og bruk av de økonomiske midlene. Nina får også tilgang til Talent Norges unike nettverk og fagsamlinger.

- PopUp skal styrke programdeltakernes sjanser til å leve av egen musikk, og vår målsetning er å hjelpe ambisiøse band og enkeltaktører, uansett bosted og bakgrunn til å lykkes. Programmet er unikt i sitt slag i Norge, sier prosjektleder i Talent Norge, Øystein Skar.

Uglands NINV er for tiden aktuell med med en spillejobb på Sørveiv-festivalen 11. desember. Utenom det jobber hun kontinuerlig med å skrive og produsere ny musikk i studioet sitt på Odderøya, Kristiansand. Og hun har mange prosjekter hun ser fremover til i tiden som kommer.

– Å lage mer musikk, rett og slett, og utvikle NINV, der et slags spacy hyperpop-uttrykk med mørke og harde lyder kombineres med svevende lydbilder. Men samtidig som jeg har en tydelig kunstnerisk retning på mine egne ting, øver jeg mye på alle andre typer produksjoner. Jeg har et mål om å bli en skikkelig allrounder og for eksempel mestre å lage en helt clean pop-produksjon, samt å bli så god på den tekniske siden av lydproduksjon at den aldri kommer i veien for den kreative prosessen. Helst skal jeg kunne produsere ut en idè umiddelbart etter å ha fått den, og ved å bli trygg på et spekter av musikalske uttrykk tror jeg at jeg kan bli enda tryggere på min egen retning.

Like muligheter

PopUp inngår i en rekke satsinger der Talent Norge sammen med Norsk Tipping arbeider aktivt for å sikre like muligheter for unge talenter innen kunst og kulturfeltet. Målsetningen er en mangfoldig og inkluderende kulturbransje. Talent Norge er til for å hjelpe unge mennesker med unike kunstneriske evner på veien mot en profesjonell karriere, og det er avgjørende at alle våre talenter uavhengig av bakgrunn møter en bransje med samme muligheter til å utøve sitt kunstneriske virke.

26. april 2023

Med en sterk faggruppe, ser PopUp etter talenter med store ambisjoner!

Talentprogrammet PopUp! hjelper 5 ambisiøse musikk talenter - både band og enkeltpersoner - til å ta det neste steget inn i musikk-karrieren.

Med en sterk faggruppe, ser PopUp etter talenter med store ambisjoner!
28. april 2023

PopUp 2023! – Talent Norge viderefører satsning innen rytmisk musikk! 

Søk PopUp 2023! Talent Norge søker 5 ambisiøse aktører i alderen 18 til 25, som innehar et høyt kunstnerisk nivå, til «PopUp» - et 1-årig program innenfor feltet rytmisk musikk. Både band og enkel

PopUp 2023! – Talent Norge viderefører satsning innen rytmisk musikk!
09. desember 2022

Fra PopUp til MUNCH-scenen.

Nina Ugland, Peder Niilas Tårnesvik og Hilja Løvik er alle deltagere i talentprogrammet PopUp. Kommende mandag står de på scenen for å dele erfaringer på fagsamlingen i regi av Talent Norge på MUNCH.

Fra PopUp til MUNCH-scenen.