Øker støtten til topp-talenter innen kunst og kultur

07.10.2019 / Talent Norge tildeles 39 250 000 kroner fra årets statsbudsjett. Dette tilsvarer en økning på om lag 2.5 millioner kroner.

– Økningen er en stor anerkjennelse av det arbeidet som er gjort i alle våre satsninger. Den fortsatte støtten i samspill med våre private bidragsytere gjør det mulig for oss å satse enda hardere på topp-talentene fremover, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad.

Regjeringen foreslår å øke tilskuddet til Talent Norge med 2.5 millioner kroner i 2020. Midlene går til talentutvikling innen ulike kunstarter og bidrar til å utløse penger fra private givere og gir en bredere finansiering av kulturlivet. 

– Vår modell for talentutvikling vekker internasjonal interesse og oppmerksomhet. Vi ser et lignende behov også utenfor våre grenser, og stort potensiale til å kunne utvikle dette arbeidet i årene som kommer, sier Jørstad.

Styreleder John G. Bernander og daglig leder Maria Mediaas Jørstad.

1.5 millioner av den samlede økningen på 2.5 millioner går til Talent Norges kvinnesatsing.

– Det er svært gledelig at vi får midler til å videreføre Talent Norges kvinnesatsing, og vi gleder oss til snart å lansere vår neste store satsing på dette feltet. For oss er det viktig at våre talenter møter en bransje der alle har de samme mulighetene, sier Jørstad.

Talent Norge ble etablert i 2015 av Kulturdepartementet, Sparebankstiftelsen DNB og Stiftelsen Cultiva. Formålet er å styrke rammene for talentutvikling innen kunst og kultur. Talent Norge samler ledende institusjoner og organisasjoner om talentutvikling, støtter talentsatsinger av høy kunstnerisk kvalitet og skaper varige relasjoner og nettverk for kunnskapsdeling og erfaringsutveksling.

Økningen på statsbudsjettet ser vi som tillitserklæring og en bekreftelse på den viktige rollen Talent Norge fyller i å løfte våre fremste talenter innen kunst og kultur, sier styreleder i Talent Norge, John G. Bernander.