FilmLab

FilmLab Norge er et talentutviklingsprogram for unge filmskapere som befinner seg mellom endt utdanning og profesjonelt virke.

Programmet går over tre år, med nye deltakere hvert år. Målet for programmet er å tydeliggjøre deltakernes fortellerstemme og styrke nyutdannede filmskaperes kobling til bransjen. Deltakere søker seg inn i programmet med en idé til en spillefilm eller dramaserie. Gjennom fem regionale utvik­lingslaboratorier og individuell veiledning skal deltakerne utvikle og produsere en kortfilm som tar utgangspunkt i ideen teamet søkte seg inn med. 

Utviklingen og produksjonen av kortfilmen skal brukes som et verktøy for å rendyrke filmskapernes stemme og visjon, samt at den kan vises på nasjonale og internasjonale festivaler. Sammen med en egenutviklet pitch skal kortfilmen også brukes som en døråpner overfor bransjeaktører og samarbeidspartnere frem mot finansiering, utvikling og produksjon av spillefilm eller dramaserie. Ved å sette tydelig fokus på nye stemmer og ideer innen norsk film skal FilmLab bidra til at de største talentene får en plattform for videreutvikling både nasjonalt og internasjonalt.

På bildet: Regissørene Petter Holmsen og Ingrid Stenersen i gang med opptak på kortfilmen "Drama - en komedie". Foto: Lillian Julsvik/Friland produksjon AS

Private bidragsytere
• Bergesenstiftelsen
• Nordisk Filmfond
• Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge

For mer informasjon, kontakt Anders Rudolph.

Info
Sjanger Film og spill
Område Tromsø/Trondheim/Akershus
Vedtatt 2015
Periode 2016–2019
Finansiering
Talent Norges tildeling 3 millioner NOK
Private bidragsytere 3,2 millioner NOK
Total støtte 6,2 millioner NOK
28. mai 2020

Fagsamling i Nord: Hvordan ivareta prestasjonsfokuset i det ukjente og ubehagelige?

Talent Norge, Samfunnsløftet og Olympiatoppen Nord inviterer til leder - og utøverstimuli med Finn Skårderud.

Fagsamling i Nord: Hvordan ivareta prestasjonsfokuset i det ukjente og ubehagelige?
25. mai 2020

Cloud Exit-talent Torje Spilde er landets nye housemusikk-håp

"Entusiaster av dansemusikk i Norge må prise seg lykkelige, for Third Attempt kan bli en av de store arvtagerne. Han er noe av det beste ut av Norge de siste par årene", skriver Subjekts anmelder.

Cloud Exit-talent Torje Spilde er landets nye housemusikk-håp
18. mai 2020

Norsk Tipping, Talent Norge og Norsk filminstitutt lanserer UP 2.0

Norsk Tipping, Talent Norge og Norsk filminstitutt lansererer UP 2.0, et utviklingsprogram for filmskapere med innvandrerbakgrunn, urfolk og nasjonale minoriteter og personer med funksjonsnedsettelse

Norsk Tipping, Talent Norge og Norsk filminstitutt lanserer UP 2.0