Det Norske Jentekor: innspilling med Tord Gustavsen

Sammen med jazzpianist Tord Gustavsen og plateselskapet Lindberg Lyd skal Det Norske Jentekor gi ut ei ny juleplate. Innspillinga gjøres 7.-10.februar i Uranienborg kirke, og plata kommer ut i november 2020. Dette er en plate hvor alle Det Norske Jentekor sine fire kor vil være med i større eller mindre grad.

De yngste sangerne vil synge unisone melodier over de eldste jentenes borduntoner og klangtepper, og Tord Gustavsens fargelegging og improvisasjon. De eldre jentene vil stå for hoveddelen av korets bidrag på plata, med gjennomarrangert musikk, improvisasjon og klangtepper. 
 
Tord Gustavsen vil improvisere rundt jentenes musikk og ha egne soli som binder plata sammen. Plata vil ha en balanse mellom kor og piano, slik at Tord Gustavsen vil spille en like stor rolle på plata som koret gjør. 
Det er et mål at denne plata vil være en helhetlig plate der klangen og opplevelsen står i sentrum fra start til slutt.

Komponist Andrew Smith har arrangert to julesanger til oss, Deilig er den himmel blå og Jeg er så glad hver julekveld, spesielt for denne utgivelsen. 

I forbindelse med utgivelsen av plata, planlegger vi en turne med koret og Tord Gustavsen. Vi planlegger konserter i Dronning Sonja KunstStall, Oslo Domkirke og Paulus kirke i Oslo, i tillegg til 3-4 konserter utenfor Oslo.

Jentekorets CD “Folketoner" ble Grammynominert i klassen Best Immersive Audio Album (2L) i 2018.

Foto: Birgit Solhaug