Ansatte

Maria Mediaas Jørstad

Daglig leder

Maria Mediaas Jørstad tiltrådte som daglig leder for Talent Norge i 2015. Da kom hun fra stillingen som sjefsprodusent ved Nationaltheatret. Hun var ansatt på Nationaltheatret i årene 2001-2015, med unntak av 2007-2010 da hun var produsent for MAMMA MIA! som ble oppført på Folketeatret. Hun var også daglig leder med ansvar for å bygge opp det svenske morsselskapet Blixten & co Abs norske datterselskap, med sponsorer, eiere og samarbeidspartnere.

Kontakt: maria@talentnorge.no / 400 01 450

Monica Borg Fure

Prosjektleder

Monica Borg Fure er utdannet skuespiller, har grunnfag i sosialpedagogikk ved Høgskolen i Telemark (1999–2000), bachelor i utviklingsstudier ved Høgskolen i Oslo (2005) og master i kunnskapsledelse ved Copenhagen Business School (2013–2015). Har hatt flere stipend bl.a. Statens kunstnerstipend i 4 år og vært kunstnerisk leder ved Blendwerk teater, høgskolelektor i skuespillerteknikk på Westerdals Oslo ACT og kampanjeleder for Redd Barna. Har i tillegg hatt en rekke roller i film, TV og teater. Regissør på kortfilmer og teater i Norge. Er i utvalg for Statens kunstnerstipend for perioden 2018-2021 og har vært styremedlem i Sykehusklovenene.

Kontakt: monica@talentnorge.no / 926 35 471

Håkon Samuelsen

Prosjektleder

Håkon Samuelsen er tidligere cellist med lang erfaring fra toppen av nasjonalt og internasjonalt musikkliv. Han står bak internasjonale konsertproduksjoner for TV og har jobbet med Universal Music både som artist og produsent. Han kommer fra stilling som kommunikasjonssjef i Europeisk Orkesterfestival i Bergen og det siste året ledet utstillinger på Hamar Sagbladfabrikk med noen av Norges fremste samtidskunstnere. Han har en Master fra Zurich University of the Arts. 

Kontakt: hakon@talentnorge.no / 480 73 053

Anders Strand

Økonomi- og administrasjonssjef

Anders Strand har bakgrunn som økonom og ingeniør. Innen økonomi har han tidligere innehatt stillinger som økonomisjef, konsulent og leder Controlling/Controller innenfor miljø-, bistand- og konsulentbransjen.

Kontakt: anders@talentnorge.no / 951 46 075

Dorran Alibaud

Prosjektkoordinator - Dirigentløftet / Klassisk felt

Dorran Alibaud jobbet som solo-cellist med dirigenter som Claudio Abbado, Pierre Boulez, Bernard Haitink, Riccardo Chailly, Herbert Blomstedt. Som gjestende solo-cellist har han regelmessig spilt med Rotterdam Philharmonic Orchestra, Royal Stockholm Philharmonic, Kringkastingsorkestret, Orchestra Mozart i Bologna, NDR Radiophilharmonie, Mahler Chamber Orchestra, Kammerorchester Basel og mange flere.
Etter å ha studert i Stuttgart og Freiburg-im-Breisgau i Tyskland, var Dorran en av grunnleggerne og prosjektleder av Dakapp masterclasses med Naxos (Apple & Google Store). Han har undervist cello-klasser i bachelor og master i NTNU Trondheim og tutor med Gustav Mahler Jugendorchester.

Kontakt:
 
dorran@talentnorge.no / 412 38 743

Øystein Skar

Prosjektleder PopUp - Prosjektkoordinator ArtEx

Øystein Skar har virket som pianist, artist, komponist og produsent de siste 15 årene.
Han har turnert over hele verden en rekke ganger, med omfattende turnevirksomhet i mer enn 52 land. 
Øystein medvirket i bandet Highasakite fra 2011 til 2016, og er for tiden aktuell med bandet LÖV, og soloprosjektet SkarWorX. Han har komponert musikk til flere utgivelser, teater og danseforestillinger, samt nasjonale og internasjonale TV-serier.
For forestillingen «Utafor» på Det Norske Teateret, var han med på å motta 2 Hedda priser. 
Med bandet Highasakite var han med på å motta flere priser og utmerkelser, blant annet 2 spellemannpriser, Momentiumsprisen og Bendiksenprisen. Øystein er utdannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Kontakt: oystein.skar@talentnorge.no / 975 66 948

Eira Edwards

Prosjektkoordinator

Eira Edwards har bakgrunn som danser, og en interesse for kunstfeltet som favner bredt.

Hun har en bachelor i litteraturvitenskap, har gått på The European Film College i Ebeltoft, og studert ledelse av film, tv, og scenekunst ved BI.

Etter mange år i Spania og Guatemala flyttet hun hjem til Norge og etablerte Studio Flamenco.

Hun kom til Talent Norge fra HR-avdelingen ved Arkitektur- og designhøgskolen.  

Kontakt: eira@talentnorge.no / 971 65 225

Rachel Hjorth-Jenssen

Informasjonsansvarlig

Rachel Hjorth-Jenssen har en bachelor i kultur og kommunikasjon fra Universitet i Oslo og The American University in Cairo. Hun studerte kulturformidling ved Københavns Universitet og har mastergrad i strategisk kommunikasjon fra Lunds universitet. Hun har tidligere vært trainee ved Den norske ambassaden i Haag, og kommunikasjonsrådgiver i Bufdir og Kulturmeglerne. 

Kontakt: rachel@talentnorge.no / 481 70 124

Kea Ostovany

Expert coach & strategisk rådgiver

Kea har mer enn 18 års erfaring med å utvikle topptalenter og ledere for et bredt spekter av organisasjoner, fra multinasjonale selskaper til media-, sport-, kultur- og utdanningsinstitusjoner i Norge og Frankrike. Hennes kompetanse som konsulent og coach har hjulpet både enkeltindivider med å nå sitt fulle potensiale, såvel som organisasjoner med å nå sine strategiske mål, samt  organisasjoner i endringsprosesser.  Kea har også hatt en omfattende yrkeserfaring innen kultur, og har bidratt til suksessen til Théâtre du Rond-Point i Paris der hun var særlig ansvarlig for casting av nye talenter og programmering av utøvende kunstnere. Hun har også jobbet som journalist og forlegger for Beaux Arts magazine, og som dokumentarfilmskaper for France Televisions.
Kea har en MSc i ledelse fra Sciences Po Paris og en MSc i litteratur og teater fra universitetet Sorbonne-Paris IV. Hun er også sertifisert som coach i NLP (neuro-linguistic programming).