Ansatte

Maria Mediaas Jørstad

Daglig leder / CEO

Maria har ledet Talent Norge fra starten i 2015, og hun har over 20 års erfaring som toppleder. Under Marias ledelse har Talent Norge vokst fra å drive 2-3 programmer til å ha ansvaret for over 50.  

– Jeg har lyst til at Talent Norge skal bli det for kunst- og kultur-talentene som Olympiatoppen er for idrettsfolk.  

Maria er utdannet teaterprodusent ved Stockholms dramatiska högskola, hvor hun lærte å lede kunstprosesser og realisere kunstneriske ideer. Etter studiene fikk hun jobb som produksjonssjef ved Hålogaland teater, før hun ble headhuntet til Nationaltheatret. Der var hun sjefsprodusent fra 2001 til 2015, med unntak av en treårig permisjon for å produsere «Mamma Mia» for Folketeateret.  

 Maria brenner for at alle skal få like muligheter til å satse på kultur, uavhengig av sosial og økonomisk bakgrunn. – Vi trenger kultur for hele samfunnet slik vi kjenner det. Det er identiteten vår, tilhørigheten vår og opplevelsene vi har sammen. 

Kontakt: maria@talentnorge.no / 400 01 450

Monica Borg Fure

Kunnskapssjef / Head of Impact and Knowledge

Monica jobber med å bygge kompetanse, dele kunnskap og skape synergieffekter på tvers av alle programmer og prosjekter. Hun er «behind the scenes» på det meste som skjer, og holder i eksterne samarbeid.  

– Gullet vårt er det store mangfoldet av perspektiver.  

Monica har vært en del av Talent Norge siden 2016, og tverrfagligheten og kunnskapsgleden Monica fremmer hos Talent Norge preger også hennes egen bakgrunn. Hun er utdannet skuespiller, har grunnfag i sosialpedagogikk, en bachelor i utviklingsstudier og en master i kunnskapsledelse.  

– En fellesnevner for de som lykkes er at de gjerne deler av egne erfaringer og ønsker å lære av andre. 

 Monica drives av en sterk rettferdighetssans, og belyser gjerne livets sårbare sider. Da hun fikk statens fireårige kunstnerstipend, lagde hun film og dokumentarteater om kvinner som lever i skjul fra voldelige partnere. Vold i hjemmet var også temaet for kampanjen hun ledet for Redd Barna.  

Kontakt: monica@talentnorge.no / 926 35 471

Kea Ostovany

Head of Coaching and People Development

I over tjue har Kea jobbet med å utvikle talenter og ledere innen alt fra kultur og sport til utdanning og næringsliv. Det gjør at hun bringer et bredt sett med perspektiver inn i Talent Norge, sammen med en genuin glede over å få frem det beste i menneskene rundt seg.

En grunnpilar i arbeidet som ekspertcoach og leder av coaching-miljøet er å bevisstgjøre folk på hvor verdifulle de er – både for seg selv og andre. Det samme prinsippet bruker hun for å skape et godt miljø internt.

– Endring starter innenfra. Jo mer du er klar over egne ressurser, jo mer kan du dele med andre.

Kea er fra Paris, og flyttet til Asker i 2010. Hun er sertifisert coach innen nevrolingvistisk programmering (NLP), og har i tillegg en master i ledelse fra Sciences Po Paris og en master i litteratur og teater fra Sorbonne-Paris IV. I flere år drev hun med casting og veiledning ved Théâtre du Rond-Point, og hun har også jobbet som journalist og dokumentarfilmskaper.

På fritiden er Kea yogalærer og tar gjerne et isbad i sjøen.

Kontakt: kea@talentnorge.no

Marius Lystad

Program- og kommunikasjonssjef / Head of Programs and External Relations

Marius har det øverste ansvaret for å koordinere arbeidet opp mot alle programmene i Talent Norge, samt ivareta kommunikasjonsarbeidet.

– Talent Norge handler om tusenvis av historier. Jeg vil fortelle hvordan vi bidrar til en bærekraftig hverdag og styrker levekårene til utøverne.

Marius er utdannet jurist, og har bred erfaring fra kultur- og organisasjonslivet. Samarbeid på tvers av sektorer har blitt en rød tråd i karrieren hans, og han har vært partneransvarlig for TV-aksjonen NRK i mange år, og har hatt tilsvarende stillinger i Flyktninghjelpen og Amnesty International i Norge.

Kontakt: marius@talentnorge.no / 980 35 765

Anders Strand

Økonomi- og administrasjonssjef / Head of Administration and Finance

Anders er bredt involvert i driften av Talent Norge. Stillingen hans kan beskrives som en del av skjelettet i organisasjonen, og involverer alt fra budsjettering og oppfølging av givere til HR og personalpolitikk.   

 – Det er viktig å ha strukturene i bunn for å kunne gi stabilitet og trygghet. 

Drammenseren jobber mye med strategiske veivalg, og er opptatt av å sikre gode beslutningsgrunnlag. Han ser på hva som fungerer på tvers av programmer, har oversikt over tallene og holder i analysene.  

– Å tilrettelegge for at talenter innenfor kunst og kultur kan løftes på best mulig måte er veldig meningsfullt. 

Anders er utdannet ingeniør fra Kongsberg Ingeniørhøgskole, men beveget seg etter hvert over i økonomifaget. Han har lang erfaring fra IT-, miljø- og bistandsbransjen.  

Kontakt: anders@talentnorge.no / 951 46 075

Eira Edwards

Programleder ArtEx / Program manager ArtEx

Som programleder for ArtEx sørger Eira Edwards for å bygge et støtteapparat rundt unge talenter, og legge til rette for at de kan nå nye høyder i karrieren.  

- Jeg elsker å sette bra folk i kontakt med hverandre og bidra til å få frem det beste i folk, sier Eira.   

Hun er også kontaktperson for de fleste programmene for dans og scene, og som kommunikasjon- og nettverksansvarlig styrer hun Talent Norges kontoer i sosiale medier.  

I flere år var Eira utøvende flamenco-danser og danseinstruktør med base i Spania og Guatemala, før hun flyttet hjem til Norge for godt i 2012. Da etablerte hun Studio Flamenco, hvor hun hanket inn dansepedagoger fra sitt brede, internasjonale nettverk.  

- Jeg har mye erfaring med å være i prosess og være på vei, sier Eira.  

Eira har også finjustert det visuelle blikket med et år ved The European Film College i Ebeltoft, og sett på kulturfeltet fra en annen vinkel gjennom bacheloren i litteraturvitenskap.  

Kontakt: eira@talentnorge.no / 971 65 225

Øystein Skar

Programleder PopUp / Program manager PopUp/

Øystein fikk ideen til talentprogrammet PopUp fordi han ønsket å styrke rammevilkårene for unge musikere.  

– Jeg ville skape et miljø hvor utøverne kunne få coaching, mentorordninger og være en del av et nettverk.   

I tillegg til å være programleder for PopUp, så følger Øystein opp alle prosjekter som handler om rytmisk musikk. Han arrangerer også fagsamlinger og andre eventer.  

Øystein deler med glede erfaringer fra sin brede og internasjonale karriere, hvor han har spilt i en rekke band og prosjekter. Fra 2011 til 2016 var han med i prisbelønte Highasakite, og turnerte verden rundt flere ganger.  

Han veileder og motiverer talentene, og er opptatt av at psykologi og helse hører hjemme i den tverrfaglige oppfølgingen.  

For tiden jobber Øystein 60 prosent for Talent Norge, ved siden av å være utøvende musiker i bandet LÖV og soloprosjektet SkarWorX. I tillegg er han aktiv komponist og produsent innen film og TV, teater og dans. 

Kontakt: oystein.skar@talentnorge.no / 975 66 948

Dorran Alibaud

Program manager / Programleder Dirigentløftet

Dorran ønsker å få frem det beste i utøverne ved å skape trygge rammer rundt dem. Selv har han vært solocellist for verdens ledende orkestre siden han var 17, og turnert kloden rundt med dirigenter som Claudio Abbado, Yannick Nézet-Séguin, Pierre Boulez og Herbert Blomstedt. 

I Talent Norge leder Dorran programmet Dirigentløftet og er også tett involvert i Talent Norges rundt 15 prosjekter innenfor klassisk musikk.

 Det nære og varme ved celloens klang kjennetegner Dorrans yrkesfilosofi.   

– Klassisk musikk er et tøft område. Jeg vil gjøre det mer menneskelig.  

Dorran har vært gjeste-solocellist med blant andre Rotterdam Philharmonic Orchestra, Royal Stockholm Philharmonic og Orchestre de la Suisse Romande de Genève, og spilt over hele verden med Orchestra Mozart, Kammerorkester Basel, l. 'orchestre Romantique et Révolutionnaire og flere andre.  

Dorran er fra Sør-Frankrike, men har bodd i Norge siden 2016. Før han kom til Talent Norge i 2020, var han solocellist ved Trondheim Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret, i tillegg til å undervise ved NTNU. Han er cello-tutor ved Gustav Mahler Jugendorchester og tar fremdeles oppdrag som solocellist for en rekke profesjonelle orkestre.  

Kontakt: dorran@talentnorge.no / 412 38 743