Dirigentforum m/BFO & Edward Gardner

Hva skal til for å lede et orkester? Veien frem mot en profesjonell karriere som dirigent er lang, og krever gode mentorer.

Se forestillingen her.

Hva skal til for å lede et orkester? Veien frem mot en profesjonell karriere som dirigent er lang, og krever gode mentorer.

Dirigentforum er en del av eliteprogrammet til Dirigentløftet, en helhetlig og langsiktig satsing for å styrke Norge som dirigentnasjon. Sammen med alle landets profesjonelle symfoniorkestre, Festspillene i Bergen og en rekke andre støttespillere, skal satsingen dyrke kompetanse og gi økte karrieremuligheter for Norges dirigenter. Talentprogrammet ledes av Talent Norge og gir unike muligheter gjennom blant annet mesterklasser med internasjonale og nasjonale mentorer. Praksisorkesterprogrammet Dirigentforum er rettet mot musikere eller dirigentstudenter som er i utvikling og som allerede kan vise til et høyt dirigentfaglig nivå og kunstnerisk potensiale.

Under Festspillene i Bergen 2020 gir Bergen Filharmoniske Orkesters sjefdirigent, Edward Gardner, en mesterklasse for de unge dirigentene Daniel Reith og Aage R. Meyer. Resultatet kan du høre på denne konserten, der de to vil bytte på å lede Bergen Filharmoniske Orkester i et program med fokus på orkesterlitteraturens kjernerepertoar.

MEDVIRKENDE
Bergen Filharmoniske Orkester
Edward Gardner Mentor
Daniel Reith Dirigent
Aage R. Meyer Dirigent

PRODUSERT AV
​Prosjektet er en samproduksjon mellom Festspillene i Bergen og Talent Norge.

MUSIKK AV
Sibelius
Copland
Britten
Beethoven​
VERK
​JEAN SIBELIUS (1865-1957)
Fiolinkonsert, op. 47

AARON COPLAND (1900-1990)
Appalachian Spring

BENJAMIN BRITTEN (1913-1976)
Sinfonietta, op. 1

LUDWIG VAN BEETHOVEN (1770-1827)
Symfoni nr. 1, op. 21