'Fortissimo!' med Nasjonalballetten UNG

Det blir sterkt, dynamisk og vakkert når den neste generasjonen dansere i Nasjonalballetten UNG inntar Scene 2 side om side med dansere fra hovedkompaniet. Forestillingen FORTISSIMO! byr på tre verk fra de unge, spennende koreografene Lucas Lima, Juliano Nunes og Melissa Hough.

Brasiliansk briljans! Brasilianske Lucas Lima er både danser og koreograf. I stykket Suite for 10 ser vi fem par utfolde seg på scenen i et forrykende verk; en ballett med klassisk utseende, men koreografert for vår tid. Lima har skapt balletten spesielt for Nasjonalballetten UNG. To av tre deler er helt nye, mens finalen i verket ble fremført for første gang i forbindelse med Møt Nasjonalballetten UNG i 2020.

Juliano Nunes, også han fra Brasil, har markert seg gjennom sin nyskapende måte å oversette ballettspråket til noe moderne og tidsriktig. Han utforsker bevegelse på følsomt vis – og resultatet er energisk koreografi du aldri har sett maken til. Rachmaninoffs mesterlige, nærmest hypnotiserende pianokonsert nr. 2 er bakteppet for Nunes’ splitter nye kreasjon, laget for Nasjonalballetten UNG. Tidligere har han blant annet koreografert for dansere i Parisoperaen, Nederlands Dans Theater og den kanadiske nasjonalballetten.

En feiring av kvinnelig individualisme
«Pokker, så godt det gjør å se god koreografi igjen», skrev magasinet Dance Europe om Melissa Houghs verk 5 Ballets, som var del av strømmeforestillingen Nærme i 2020. Hough har skapt koreografi både i Norge og i hjemlandet USA, og hun er prisbelønt både som koreograf og solist i Nasjonalballetten. Nå får vi se hennes aller nyeste arbeid: en feiring av kvinnelig individualisme og kvinnelige relasjoner. Åtte kvinner fra Nasjonalballetten danser til 1. og 2. sats av Mendelssohns verdenskjente fiolinkonsert i E-moll.

Les mer om forestillingen her.

Talenter ved Valdres Sommerballett danser ved forestillinger 13-15 november i Bærum kulturhus

.

Talenter ved Valdres Sommerballett danser ved forestillinger 13-15 november i Bærum kulturhus

Dialogues - Internasjonal turné

I Dialogues utforsker seks av verdens ledende koreografer menneskesjelens kompleksitet på hver sin unike måte. Seks verk, seks dialoger, mellom to dansere på scenen – og mellom danserne og publikum.

Dialogues - Internasjonal turné

"Triple Bill" med første kull NSP 2

"Triple Bill" ble koreografert til første kull NSP 2 (AMP) av Guro Nagelhus Schia & Vebjørn Sundby, Melanie Lane og Hege Haagenrud. Nå drar de på turne til Ælvespeilet i Porsgrunn.

"Triple Bill" med første kull NSP 2