Jazzintro 2020, fjerde runde

Fjerde runde i Jazzintro 2020. Konserten finner sted på Jazzfest - Trondheim jazzfestival 29. november. Bandene som spiller er Skurar og Front!Front.

Skurkar er ein kvartett som starta opp hausten 2018 i Trondheim. Den unge kvartetten består av musikarar frå heile Skandinavia, og dei set den nye sjangeren "detektivjazz" på kartet. Kvartetten skriv og spelar eigne komposisjonar der dei hentar inspirasjon frå musikarar som Ornette Coleman, Charles Mingus og Carla Bley. Spontanitet og improvisasjon er ein sentral del av deira uttrykk, og målet er å utfordre og utforske musikkens tradisjonar, form og harmoniar. Med ein besetning på to saksofonar, trommer og bass skapar kvartetten eit tørt og ope landskap der tema vert formidla ærleg og med overtyding.
Amalie Dahl (DK) – altsaksofon
Jenny Frøysa (Kråkstad) – barytonsaksofon
Oda Steinkopf (Stanghelle i Vaksdal kommune) – kontrabass
Emma Lönnestål (SE) – trommer
Front!Front er lyden av enkle og lyriske melodier som kolliderer front mot front med kraftfull 60-talls frijazz. Musikerne i kvintetten, med utspring fra jazzlinja i Trondheim, har ulik musikalsk bakgrunn, men har høyt fokus på samspill og leverer en kraftpakke av energi og humør i et svært variert lydlandskap. Bandet beveger seg mellom det skjøre og det brutale med lekenhet og spontanitet.
Elisabeth Lid Trøen (Voss) – tenorsaksofon
Christian Cuadra (SE) – altsaksofon
Tore Hodneland (Tysnes) – gitar
David Andersson (SE) – kontrabass
Åsmund Mattias Smidt (Trondheim) – slagverk & komposisjoner
Dørene åpner kl. 12:30.
Det er gratis inngang, men billett må likevel hentes ut med tanke på registrering av publikum.
Les mer om Jazzintro her.