Jazzintro finale

Finalen i Jazzintro 2020 finner sted på Nasjonal jazzscene i oslo. Grunnet smitteverntiltak, og den sosiale nedstengningen i Oslo, har tidspunktet for finalen blitt flyttet til 26. februar.

Jazzintro 2020 har på grunn av koronasituasjonen blitt arrangert noe annerledes enn tidligere år, og har vært gjenstand for flere justeringer underveis. Opprinnelig var datoen for finalen av denne utgaven av programmet satt til 29. januar, men på grunn av de strenge restriksjonene i hovedstaden, har tidspunktet blitt flyttet til fredag 26. februar. Samme dag finner også årets festivalmøte i Norsk jazzforum sted, der representanter fra landets jazzfestivaler inviteres til medlemsmøte i Oslo. De inviteres også til Jazzintro-finalen.

Vanligvis går finalen i Jazzintro av stabelen på Moldejazz i juli. I år ble en rekke av Jazzintrofestivalene avlyst, og hele prosjektet måtte flyttes på. Dermed ble Moldejazz i stedet arena for første runde i årets lansering. Deretter har det fulgt en høst med flere nye varianter, og det hele krones med at finalen for første gang ikke holdes i Molde, og den første Jazzintro-konserten som finner sted utenom en festival.
Bandet som av juryen plukkes ut til Årets unge jazzmusikere 2020 vil motta en lanseringspakke bestående av en Norgesturné, Gramo-stipendet på 150 000 samt en skreddersydd mentorpakke i samarbeid mellom Norsk jazzforum og Talent Norge.
Årets unge jazzmusikere 2020 blir de 12 i rekken.

 

Les mer om Jazzintro her.

På bildet: Jazzintro-vinner 2018 I LIKE TO SLEEP i aksjon med Mette Rasmussen. Foto: Thor Egil Leirtrø