Let's Play!

Vi inviterer til storslått musikk fra "World of Warcraft", "Zelda", "Assassin´s Creed" og "Pokémon" dirigert av verdensstjernen Eimear Noone.

Med seg på scenen har hun talentene Guro Haugli, Daniel Reith, Hanna Andersen og Aage Richard Meyer, alle deltagere i talentprogrammet Dirigentforum.

Musikk fra Zelda, WoW, Assassin's Creed og Pokémon dirigert av dagens og morgendagens maestroer.

Den irske, prisvinnende dirigenten og komponisten Eímear Noone er kjent for sitt arbeid innen film- og spillmusikk, med titler som World of Warcraft og The Legend of Zelda på CV-en. 

På programmet denne kvelden står spillmusikk og visuelle installasjoner som tar pusten fra deg. Musikken er hentet fra flere av verdens mest populære spill, Grieghallen er badet i video-mapping, utført av lys- og videokunstneren Philipp Geist, og på podiet sammen med Noone står fire av de største dirigenttalentene i Norge. 

Guro Haugli, Daniel Reith, Hannah Andersen og Aage Richard Meyer er alle deltakere i Dirigentforum, et talentutviklingsprogram hvor unge dirigenter får lære av de beste. De har jobbet sammen med Noone i hele vår, og leder Bergen Filharmoniske Orkester gjennom storslagne verk og lekne melodier skrevet av nålevende komponister til spillserier som World of Warcraft, Fortnite og Call of Duty og klassikere som Tetris, Pokémon og Super Mario.

Hele opplevelsen blir til en dokumentar som vises på NRK til høsten.

Bilde: Eímear Noone (foto: Kim Matthai Leland)

 

Les mer her.

 

Konstknekt åpner Rosendal Kammermusikkfestival

KonstKnekt får gleden av å presentere Dvoráks «Slaviske danser» som første nummer på årets festival.

Konstknekt åpner Rosendal Kammermusikkfestival
12. mai 2021

Har du ambisjoner om en profesjonell karriere som dirigent på internasjonalt nivå? Nå har du sjansen!

Nå utlyses en ny søknadsrunde til eliteprogrammet i det nasjonale talentutviklingsprogrammet Dirigentløftet.

Har du ambisjoner om en profesjonell karriere som dirigent på internasjonalt nivå? Nå har du sjansen!

Workshop med Lars Holdhus, 1:2

Hva er kunstig intelligens? Hvordan bruke digitale verktøy i egen kunstnerisk praksis? Hvor ligger fremtiden for disse verktøyene og hva er mulighetene akkurat nå innenfor denne retningen?

Workshop med Lars Holdhus, 1:2