Mechanical Fair med Ola Kvernberg og Trondheimsolistene

Konsert med det storslåtte verket "Mechanical Fair" av jazzfiolininst og komponist Ola Kvernberg!

Albumet kom ut i 2014 og ble spilt på åpningskonserten under Moldejazz 2016, til stor begeistring! Små turneer med mindre besetning har også blitt gjort, men denne kvelden stiller vi altså opp med originalbesetningen på til sammen 25 musikere på scenen, inkludert TrondheimSolistene.

Felespiller, bandleder og komponist Ola Kvernberg har hatt et eventyrlig år. Albumet Steamdome, som kom ut rett oppunder jul i 2017 fikk sekser-Yatzy av anmelderene, og skaffet Kvernberg Bendiksen prisen, Edvard prisen, og en Spellemann nominasjon. Steamdome-bandet har gjort en imponerende lang perlerad av konserter, fra små klubber til store scener på Øyafestivalen, Vinjerock og for 5000 på Romsdalsmuseet under Moldejazz, og nå sist foran et svett Rockefeller. På tampen av fjoråret ble Kvernberg også tildelt Liv Ullmann-prisen.
Hans forrige album, The Mechanical Fair, beskrives av mange som en moderne klassiker innen norsk instrumentalmusikk. - The Mechanical Fair er Kvernbergs uten tvil til dags dato mest ambisiøst og stort anlagte verk. Albumet fra 2014 fikk ikke helt den oppmerksomheten og mottagelsen det hadde fortjent da det først ble utgitt, men etter at elektronika og disko-prins Todd Terje gjenutga albumet sammen med en remix i 2016 begynte ordet for alvor å spre seg. Samme år var Kvernberg Artist In Residence under Moldejazz og som åpningskonsert børstet han støv av The Mechanical Fair prosjektet.

Konserten ble en triumf og heldigvis ble det både filmet og gjort opptak. Kvernberg har uttalt at det denne kvelden føltes som om alle bitene endelig falt på plass og musikken fikk utløst hele sitt potensiale. Det siste halvåret har Ola Kvernberg selv, innimellom heftig turnering og komponering av filmmusikk jobbet døgnet rundt med å få mikset og ferdigstilt en 2LP versjon av mirakelkonserten.

Les mer om Talent Trondheim Kammermusikkskolen her.