Møt Nasjonalballetten UNG

Bli kjent med våre unge dansere! På Scene 2 får du se Nasjonalballetten UNG danse utdrag fra flere av de store klassikerne og et nytt verk. I tillegg får du oppleve dem under en prøve – og høre hva som gjør at disse unge menneskene satser alt på dansen.

13 dansere fra seks land er det nye kullet av Nasjonalballetten UNG. De er 18–21 år gamle og er samlet i Operaen for å følge drømmen om å bli profesjonelle ballettdansere. Om noen år er det kanskje de som vil danse de største rollene på Hovedscenen her eller andre steder i verden.

Møt Nasjonalballetten UNG er et nytt konsept et sted mellom åpen prøve og forestilling. På programmet står en solo fra La Bayadère, en pas de deux (dans for to) fra Nøtteknekkeren, George Balanchines Allegro Brillante og en nyskapt ballett av Lucas Lima. I tillegg blir det intervjuer med flere av danserne.

Nasjonalballetten UNG har vært en stor suksess siden oppstarten i 2015. Så langt har 26 dansere blitt rekruttert herfra til Nasjonalballetten. Satsingen er muliggjort av Talent Norge AS, kombinert med sjenerøse bidrag fra Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Norsk Tipping og Scatec.

Les mer om forestillingen her!

Les mer om kompaniet her! 

Foto: Erik Berg