Nordisk Showcase: mesterklasser & bransjekurs

Mesterklasser i Nordisk Showcase.

KENNY WERNER – PIANO: Den amerikanske pianisten Kenny Werner har i løpet av sin karriere spilt med Toots Thielemans, Joe Lovano, Archie Shepp, Chris Potter, har lang fartstid i Thad Johns/Mel Lewis Orchestra og har gitt ut en rekke plater i trioformat under eget navn. Spiller på festivalen med Kenny Werner Quartet.

PETER ERSKINE – TROMMER/SLAGVERK: Den amerikanske Trommeslageren Peter Erskine har virkelig spilt med noen av de aller beste. På hans merittliste finner vi bl.a Weather Report, Stan Kenton, Joni Mitchell og vår egen Jan Garbarek. Spiller på festivalen med Kenny Werner Quartet.

DAVE LIEBMAN – SAKSOFON: Den amerikanske saksofonisten Dave Liebman har siden 70-tallet spilt med en rekke av jazzens storheter, bl.a Miles Davis, Chick Corea, Elvin Jones for å nevne noen. Spiller på festivalen med Kenny Werner Quartet.

JOHANNES WEIDENMUELLER – BASS: Den tyske bassist Johannes Weidenmueller har i løpet av de siste 20 årene vært å se på scener med artister som Joshua Redman, Fred Hersch og Randy Brecker. Spiller på festivalen med Kenny Werner Quartet.

ROHEY TAALAH – VOKAL: Den norske vokalisten Rohey Taalah har turnert land og strand med bandene ROHEY og Gurls de siste årene, og hun var blant vokalistene på fjorårets åpningskonsert Hyllest til Joni Mitchell. I år spiller hun på festivalen med Trondheim Jazzorkester og Alf Hulbækmo.

Les mer om talentprogrammet her.

Foto: Oda Hveem