NSP 2: Under produksjon 01

Nagelhus Schia Productions (NSP) har gleden av å lansere «Under produksjon», en ny arrangementsserie i Studio NSP. «Under produksjon» er en fremføring av korte verk, eksperimenter, utkast og skisser laget og fremført av koreografer, dansere og andre kunstnere tilknyttet NSP. «Under produksjon» viser dans i utvikling i en nær og intim setting i vårt studio i Sandvika.

«Under produksjon 01» består av 2 deler.
Crushd soloportretter

Første del viser 8 unike videoportretter av danserne i Nagelhus Schia Productions AMP (2019-20). Da koronapandemien hindret den australske koreografen Melanie Lane i å komme til Norge i april, gjorde hun sceneverket sitt om til dansevideoen Crushd ved å jobbe med danserne på avstand gjennom zoom, whatsapp og instagram. Sammen med den Berlinbaserte videokunstneren Ashton Carlisle Green, 3D-animatør Martin Böttger og musiker Christopher Clark fra Storbritannia, har hun skapt en verden som overskrider våre fysiske begrensinger og gjenspeiler vår nye virkelighet. Videoportrettene – skapt i forbindelse med Crushd som er en del av forestillingen Triple Bill – vises her for første gang.

Ida Haugen x NSP 2

I høst lanserte Nagelhus Schia Productions en ny ordning som gir en profesjonell koreograf en unik mulighet til å arbeide prosessorientert sammen med de åtte danserne fra aspirantkompaniet NSP 2 (2020-21) over en periode på 2 uker. Nå har vi gleden av å ønske velkommen til en uformell visning med vår første koreografresident Ida Haugen. Sammen med danserne har hun eksperimentert seg frem til en koreografisk bank av ulike metoder som de vil vise et utdrag fra. Dette er også en fin anledning til å bli kjent med det nye kullet danserne i NSP 2 – et nasjonalt talentprogram for samtidsdans. 

Visningen blir etterfulgt av en samtale med kunstnerne.

Ida Haugen er en dansekunstner basert i Oslo. Hun jobber som utøver, underviser og koreograf i ulike samarbeid. Hun er utdannet ved KHiO på BA samtidsdans og Studio Harmonic i Paris, og hadde i etterkant hun et års aspirantplass ved Carte Blanche. I sitt koreografiske virke er hun interessert i undersøkelsen av ulike potensialer knyttet til hvert prosjekt. 

NB! Arrangementet er gratis og åpent for alle, men på grunn av smittevernhensyn kreves det påmelding til info@nsproductions.no innen 16. oktober kl. 24.00

Foto: Magne Risnes