Opptakt: Tabita Berglund dirigerer Kringkastingsorkestret KORK

Tabita Berglund med Kringkastingsorkestret KORK og Håvard Gimse

Program:

Richard Wagner: Siegfrid-idyll
Geirr Tveitt: Pianokonsert nr. 1
Jean Sibelius: Suite fra Lemminkäinen


Det er med stor glede vi ønsker tilbake Tabita Berglund, som hadde sin dirigenteksamen med KORK i 2019. Hun er en av våre unge, nye dirigentsensasjoner, og allerede i studietiden med en avtale med et internasjonalt management.

Berglund åpner konserten idyllisk, med en kjærlighetsgave fra Richard Wagner til sin kone Cosima. Siden ble den private gaven utgitt, så resten av verden kunne nyte et av Wagners få rene orkesterverk.

Geirr Tveitt var bare 19 år da han skrev sin første pianokonsert i 1927, og kanskje er det mange forbiklder som lurer i bakgrunnen, men først og fremst er han på god vei til sin høyst særegne og individuelle stil, med den norske folkemusikken som motor. Solisten Håvard Gimse har et mangeårig forhold til Tveitt og har blant annet spilt inn all pianomusikken på plate.

Finsk folklore følger opp Tveitt, med det mektige symfoniske storverket Sibelius skrev over Kalevala-eposet og helten Lemminkäinen.

Les mer her.

Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK

TALENT TRONDHEIM: Vårfest i Skaun

Vårfest i Skaun med TSO og unge solister

TALENT TRONDHEIM: Vårfest i Skaun

TALENT TRONDHEIM: Orkesterfest

TALENT TRONDHEIM: Orkesterfest med Trondheim Symfoniorkester

TALENT TRONDHEIM: Orkesterfest

Mentormøte Bergen - stryk

Mentormøte på stryk for elever på fordypning, Bergen kulturskole. Gjennomført digitalt pga. lockdown i Bergen. Enkelttimer fredag og innspilling samt livestream med tema prøvespill lørdag.

Mentormøte Bergen - stryk