Oslo Open 2021

Det gleder oss å fortelle at vi har satt av helgen 17. og 18. april til Oslo Open 2021.

Oslo Open er en selvstendig kunstnerstyrt og ideell organisasjon etablert i år 2000 av kunstnere og en rekke nasjonale og lokale kunstinstitusjoner. Hovedaktiviteten er å arrangere en kunsthelg i april hvert år, hvor påmeldte profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere med atelier i Oslo kommune åpner sine dører for publikum.

De siste årene har rundt 400 kunstnere deltatt i programmet, som for publikum pågår over to dager med åpne atelierer, barneprogram og guidede turer. For kunstnere inngår i tillegg sosiale møtesteder og juryerte møter med nasjonale og internasjonale kuratorer.
Målet med arrangementet er å etablere nye kontaktflater mellom kunsten og publikum. Atelieret er kunstnernes daglige arbeidssted, et myteomspunnet og ellers lukket rom, i utallige varianter. Oslo Open gir et blikk bak fasaden og inn i prosessen som ligger bak det ferdige kunstverket. Oslo Open er således et ikke-kuratert arrangement som byr på et unikt og uformelt møte mellom kunstnere og publikum på kunstnernes egen arbeidsplass, atelieret.

Kunstnere i Oslo forbereder og åpner sine atelierer som en gave til byen, og utgjør Oslo Opens viktigste verdi. For publikum er Oslo Open gratis.

Les mer her.

Photo: Oslo Open

Let's Play!

Vi inviterer til storslått musikk fra "World of Warcraft", "Zelda", "Assassin´s Creed" og "Pokémon" dirigert av verdensstjernen Eimear Noone.

Let's Play!

Sámi álbmotbeaivi / Samisk nasjonaldag: Frvldz

I samarbeid med Samisk Hus inviterer Kunstnerforbundet til en musikalsk performance med Frvldz i anledning samisk nasjonaldag. Med seg har hun kunstner Per Heimly som står for det visuelle uttrykket.

Sámi álbmotbeaivi / Samisk nasjonaldag: Frvldz
18. januar 2021

Bli kjent med de utvalgte kunstnerne i Atelier Kunstnerforbundet

Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB viderefører satsingen med tre år, og fem nye kunstnere har flyttet inn i Kunstnerforbundets lokaler.

Bli kjent med de utvalgte kunstnerne i Atelier Kunstnerforbundet