Resirkulert - Northern Soul 2021

Bandet Resirkulert fra Troms, har fått det ærefulle oppdraget å skulle åpne Varangerfestivalen 2021 med bestillingsverket Northern Soul.

Resirkulert er et ungt ambisiøst band fra nord, med enorm spilleglede og sjarm, som til tross for sin unge alder har spilt på flere festivaler i landet. De har over lang tid bygget seg opp i landsdelen vår, og står nå på terskelen til å bli kjent i hele Norge, og vi mener de også fortjener internasjonal oppmerksomhet.

Bandet er allerede i full sving med å komponere, og komponist og frontmann Emil Karlsen, som for øvrig ble utnevnt til Årets unge kunstner på Riddu Riđđu festivalen i 2019, sier følgende om verket: «Å ville mot sør – å måtte mot nord» - det tar for seg kontrastene mellom å vokse opp i et land hvor man har mulighet til å bestemme sin framtid – i en landsdel hvor det ofte innebærer å ville prøve livet lenger sør på kloden. Kontra å vokse opp i sør; hvor omstendighetene kanskje gjør at du må flykte nord – langt nord.

Northern Soul er en spesialkomponert forestilling for Varangerfestivalen som hvert år siden 2014 har åpnet hele festivaluken med sin urpremiere. Northern Soul skal løfte frem nord-norske musikere, og forestillingene skal også kunne leve videre på andre scener. Tidligere Northern Soul-forestillinger har blitt satt opp på festivaler som Festspillene i Nord-Norge, Riddu Riđđu og Nordlysfestivalen.

Les mer om Northern Soul her.