Talent Norges årskonferanse: Kunst, kommers og kritikk

Det er med stor glede vi inviterer til en spennende dag med kunstnerisk påfyll, inspirasjon og diskusjon om tema Kunst, kommers og kritikk. 2018 var et spennende år for Talent Norge. Nå vil vi oppsummerer året som gikk og samtidig dele våre planer for tiden fremover.

Påmelding innen 29. mars til: pamelding@talentnorge.no.

Utstillingen Sol og vår i januar – Neste generasjon i norsk samtidskunst er et samarbeid mellom Astrup Fearnley Museet og Talent Norge som skapte spennende disku­sjoner og vi forsetter debatten. Samtalen er moderert av Gunhild Varvin fra Henie Onstad Kunstsenter.

Jasper Parrott fra Harrison Parrot kommer fra London for å dele sine refleksjoner om Talent Norges talentu­tviklingsmodell i et internasjonalt perspektiv. Jasper Parrott, har i 50 år ledet et av verdens største artist­ma­nagements.

Gjennom dagen vil kunne glede oss over store kunstne­riske prestasjoner på høyt nivå.

Kom og vær sammen med oss 4. april og nyt gode kunstopplevelser og viktige samtaler omkring tema kunst, kommers og kritikk.

PROGRAM

Åpning: Kunstnerisk innslag med talenter fra LIMPI MENTOR

Ved Fredrik Nysæther Domaas, Henny Haukeland Liadal og Fredrik Tobias Anstensen (gitar), fra Lillehammer Institute of Music Production and Industries.

Hovedtrekk fra Talent Norges årsrapport 2018
Ved Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge

Talentutvikling – hva sier forskningen?
Ved Ingrid Tolstad
Arbeidsforskningsinstituttet AFI–OsloMet har siden starten av Talent Norge satsingen; FilmLab, forsket på hva som er god talentutvikling, den 4. april vil de legge frem foreløpig forskningsresultater av deres forskning på talentutvikling.

Kunst, kommers og kritikk – panelsamtale
Utstillingen Sol og vår i januar – Neste generasjon i norsk samtidskunst er et samarbeid mellom Astrup Fearnley Museet og Talent Norge. Utstillingen skapte stor begeistring, gode diskusjoner, kritikk og visjoner for fremtiden.

Vi fortsetter debatten på årskonferansen med modera­tor Gunhild Varvin (Henie Onstad Kunstsenter). I pane­let sitter Anne Hilde Neset (Kunstnernes Hus), Gunnar Kvaran (Astrup Fearnley Museet), Kjetil Røed (kunstkri­tiker) og John G. Bernander (Talent Norge)

Filmvisning av «Virgins4Lyfe»
Filmen er utviklet i Talent Norge­satsingen FilmLab. Den ble i 2018 nominert til Beste norske kortfilm, og ble nylig vist på SXSW Film Festival, en av verdens ledende festivaler.

Vi er svært stolte over å nå for første gang kunne vise denne filmen i en Talent Norge-sammenheng. «Virgins4Lyfe» er regissert av Thea Hvistendahl, Sofia Lersol Lund har stått for manus, produsent er Andrea Berentsen Ottmar.

Talentutvikling fra et internasjonalt perspektiv
Ved Jasper Parrott (HarrisonParrott)
Jasper Parrott deler sine refleksjoner om Talent Norges talentutviklingsmodell fra et internasjonalt perspektiv. Parrott har i 50 år ledet ett av verdens største artist­ managements; HarrisonParrott.

Vi ser frem til en spennende dag for inspirasjon, kunstnerisk påfyll, samtaler og debatt. Det blir servert kaffe, te og noe å bite i.

Foto: Caroline Roka