Ung kvartettserie - konsert med Kvartett Saphir

Kvartettserien åpner igjen dørene for publikum! Førstkommende søndag 10.mai kl 16 på Sentralen, spiller den unge og utrolig talentfulle Kvartett Saphir. Vi gleder oss enormt til å oppleve en fysisk konsert igjen og ikke mist å kunne dele musikken med publikum tilstede i salen!

Av hensyn til smittevernsreglene åpner vi kun opp for 30 publikummere i første omgang og inviterer våre faste abonnenter. Send oss en melding innen torsdag kl 1400 hvis du ønsker å komme. Konserten blir også sendt digitalt via vår Facebook-side og vår YouTube-kanal tirsdag 9.juni kl 19.

På Sentralen har de i løpet av karanteneperioden arrangert over hundre konserter og forestillinger som har blitt strømmet digitalt for publikum. De har dermed perfeksjonert kunsten å sikre lokalene mot smittefare og under søndagens konsert tar vi heller ingen sjanser. Vi lover ren og desinfisert sal, hvor det vil være oppmålt forsvarlig avstand mellom plassene.

Velkommen til en god kvartettopplevelse under ordnede forhold!

Om Kvartett Saphir

Kvartett Saphir er en ung og ambisiøs kvartett som i 2019 var den yngste kvartetten i Ung Kvartettserie. Kvartetten er 1.prisvinnere tre år på rad i den nasjonale konkurransen Ungdommens musikkmesterskap. De har spilt på Slottet ved utdelingen av Kongens fortjenestemedalje og på Nasjonalteatrets 17.mai-konsert. Høsten 2019 fikk de gullknappen på Norske Talenter med et verk av
Sjostakovitsj, og gikk rett videre til semifinalen som ble sendt live på TV2 i november.

Program
Joseph Haydn Strykekvartett Op.17 nr. 3
II. Minuetto. Allegretto IV. Allegro Molto

Philip Glass Strykekvartett nr. 3 “Mishima”
IV. 1962-Body Building
V. Blood Oath
VI. Mishima/Closing

Dmitrij Sjostakovitsj Strykekvartett nr. 8 i c-moll, Op. 110
II. Allegro Molto
III. Allegretto

Felix Mendelssohn Strykekvartett nr.1 i Ess-dur, Op. 12
I. Adagio Non Troppo - Allegro Non Tardante

Les mer om Ung kvartettserie her.