Ung kvartettserie på Vertavos 35-årsfest

Vertavo feirer 35 år - alle Haydns strykekvartetter fremføres i løpet av et døgn! Flere kvartetter fra Ung kvartettserie deltar.

Alle dere som selv har forsøkt å spille strykekvartett vet at 35 år er en bragd. Så det skal jubileres deretter: Joseph Haydn, også kalt Strykekvartettens Far har skrevet bortimot sytti kvartetter i løpet av mer enn førti år, og alle skal fremføres i løpet av ett eneste døgn. På Sentralen i Øvre Slottsgate. Dette har aldri skjedd i Oslo, og vil sannsynligvis ikke skje igjen.

Her kan man lytte til strykekvartett ustanselig gjennom dagen, kvelden, natten, morgenen og neste dag. I en stol med en kopp kaffe, på en barkrakk med et glass vin, i en hengekøye i den dypeste søvn og videre inn i neste dags morgenkaffe. Eller rett og slett komme og gå.

Med seg på festen har Vertavo invitert en tidligere gjest i Oslo kvartettserie; Gringolts-kvartetten, kremen av norske kvartetter: Oslo Strykekvartett, Engegårdkvartetten, Atem strykekvartett, unge nye spennende grupper fra Julliard School of Music og Musikkhøyskolen i Wien, og talløse grupper fra Ung kvartettserie. I tillegg til de tidligere nevnte egenskaper hos kvartettmusikere, hører også raushet med, og sosiale antenner, og utpreget sans for humor. Derfor blir det alltid gøy når mange kvartetter møtes.

Fra Ung kvartettserie deltar:
FARK
Alohomora kvartett
Opus 13
Kratos kvartett
Momentum kvartett
Sonoro
Saphirkvartetten
Ergo strykekvartett

Les mer her.

Foto: Vertavo