Valdres Sommerballett 2020

Valdres Sommerballett er et talentprogram som skal tilby utvikling og inspirasjon til unge ballettalenter på elitenivå i samarbeid med Den Norske Ballettskole & Akademi (DNBS&A). I år er Sommerballetten flyttet til Oslo grunnet smittevernhensyn.

Valdres Sommerballett 2020 blir dessverre ikke avholdt i Fagernes, da man ikke kunne garantere å kunne overholde smittevernreglene. Men de ønsker å gjennomføre best mulig, og samtidig se frem til femårsjubileet i Fagernes i 2021.

Det blir en versjon i Oslo på en måte der man kan etterleve smittevernreglene, og 22.-28. juni gjennomføres det en herlig blanding av digital undervisning og trening i sal med nasjonale og internasjonale ballettstjerner.

Talentsatsningen er kanskje viktigere nå enn noen sinne i en vanskelig treningstid for mange. De har med et helt fantastisk sett av ballettstjerner og pedagoger for å bistå talentenes utvikling, slik som Nina Ananiashvili, Elena Glurdjidze, Vadim Pisarev, Inna Dorofejeva, Maria Vladimirovna Chugai, Svetlana Bednenko, Adeline Pastor, Alexis Tutunnique, Andrei Pisarev Aidos Zakan, Yuli Herrera Leon, Anna Germizeeva, Yana Kiselove, Knyazkov Aleksey, Liudmila Sycheva, Vladimir Sychev, Douwe Dekkers og tidligere ArtEx-talent Grete Sofie Borud Nybakken, som deltok under Hemsedal ballettsommerskole for omtrent 20 år siden.

Les mer om Valdres Sommerballett her.

Foto: Stian_Schioldborg