Monica Dybwad - Skuespiller

05.02.2023 / "Å være en del av Nye National har rett og slett betydd "drømmer som går i oppfyllelse" og med bl.a coachingen som Talent Norge tilbyr så byr det på enda en mulighet til å utvikle seg."

Alder: 34 år
Bosted: Oslo
Kunstfelt: Skuespiller
Program: NyeNational
Hvor lenge har du holdt på med ditt kunstfelt?
Har holdt på som skuespiller profesjonelt siden 2011, men det startet som en hobby en gang på barneskolen.
Hvordan startet det?
Var ingen fritidsaktiviter som fanget meg, så jeg var innom håndball, fotball, turn, frimerkesamling, basket, men ble endelig fanget av drama, og holdt meg der.
Hva ønsker du å oppnå med kunsten din?
Først og fremst så ønsker jeg å utvikle meg hele livet, og det er kanskje blant annet det som er så spennende med dette faget, det er hele tiden i utvikling selv, så man kan aldri stagnere i seg selv, men hele tiden søke å lære eller prøve noe nytt.
Hva liker du best med programmet du har vært en del av?
Å være en del av Nye National ga meg en fantastisk inngang til drømmejobben min; å jobbe på Nationaltheatret, hvor jeg har fått nydelige oppgaver som jeg har elsket å bryne meg på. Det er også noe eget å jobbe med alle menneskene man har beundret gjennom et helt liv, og se hvordan de arbeider.
Hva inspirerer deg?
Historier og musikk inspirerer meg, det er alltid noen idéer å hente fra nyhetsbildet og litteraturen. Og skal jeg skape noe selv er jeg helt avhengig av å høre på musikk mens jeg vandrer ute, helst på fjellet.
Hvordan motiverer du deg selv?
Musikk og å se hva andre får til er også en stor motivasjon, for å ta det neste steget, eller gå ut av komfortsona.
Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?
En vanlig arbeidsdag starter 10 eller 11 med prøver på teatret, eller forberedelser til en forestilling. Uansett er det om å gjøre å ha kropp, hode og stemme klar for dagens arbeid.
Hva er din beste kunstopplevelse?
Min beste kunstopplevelse må være en av de utallige fantastiske forestillingene jeg har sett opp igjennom, men særlig en Chilensk- forestilling jeg så i 2019 ble nesten en definerende opplevelse av hva teatrets rolle i samfunnet kan være. Den handlet om jenters rettigheter i Chile, nå også skremmende aktuell i enkelte land i Europa og USA.
Hvem er ditt kunstneriske forbilde?
Hvem mitt kunstneriske forbilde er er et nesten for stort spørsmål å svare på, det er omtrent alle jeg jobber med, men jeg kan si at det hele startet med Michael Jackson, som jeg dog ikke har jobbet med, hehe.
Hva legger du i ordet talent?
Ordet talent definere jeg som noe man kanskje er født med, en evne som ligger litt mer latent hos deg, enn andre evner, men talent finnes heller ikke uten arbeid. Jeg tror man virkelig må kultivere talentet sitt og jobbe med det, iallfall om man ønsker at det skal bringe deg et sted.
Hva har det betydd for deg å være del av NyeNational?
Å være en del av Nye National har rett og slett betydd "drømmer som går i oppfyllelse" og med bl.a coachingen som Talent Norge tilbyr så byr det på enda en mulighet til å utvikle seg.
Hva holder du på med nå for tiden?
Akkurat nå er det sommerferie, med pugging av tekst, før jeg skal ut på turné med Riksteatret til høsten som Jeanne D´Arc, en helt spinnvill historie, vanskelig å tro at den er sann.
Hva vil du si til unge talenter som ønsker å utvikle seg på ditt kunstfelt?
Til andre som ønsker å bli skuespiller vil jeg si; se teater og les bøker.
Les mer om NyeNational her.

Foto: Erika Hebbert

 

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Talentprogram
19. september 2022

Patrick Hilmar Ingvaldsen - Skuespiller

Jeg er utrolig takknemlig for at NyeNational har gitt meg mulighet til å jobbe på Nationaltheatret. Det er en fantastisk arbeidsplass med vanvittig dyktige folk i alle ledd. Jeg lærer hver eneste dag!

Patrick Hilmar Ingvaldsen - Skuespiller
19. september 2022

Daria Glenter - Dramatiker

"Gjør en innsats for å være glad på andres vegne, på ordentlig! Det åpner opp rom i deg sjøl som du ikke visste du hadde. Det er en kraft i å glede seg på andres vegne. Du blir sterkere av det sjøl."

Daria Glenter - Dramatiker