Patrick Hilmar Ingvaldsen - Skuespiller

05.02.2023 / "Jeg er utrolig takknemlig for at NyeNational har gitt meg mulighet til å jobbe på Nationaltheatret. Det er en fantastisk arbeidsplass med vanvittig dyktige folk i alle ledd. Jeg lærer hver eneste dag, og elsker å dra på jobb. En drømmejobb!"

Alder: 26

Bosted: Oslo

Kunstfelt: Skuespiller

Program: NyeNational


Hvor lenge har du holdt på med teater?

Siden jeg kom inn barne- og ungdomsteatret i Fredrikstad i 2007. Og plutselig har det gått 15 år.. 

 

Hvordan startet det?

Kultur har vel alltid vært en del av livet mitt. Jeg fulgte mor på korøvinger fra jeg var liten, det syntes jeg var ordentlig moro. Og pappa spilte gitar og sang. Så har jeg et minne fra da jeg var rundt 4-5 år og så «Gubben og Katten» på teater i hjembyen. Jeg ble helt lamslått over hvor magisk hele opplevelsen var, og tenkte bare at DET, det der skal jeg gjøre når jeg blir stor. 

 

Hva ønsker du å oppnå med kunsten din?

Jeg liker at teatret kan være et fristed hvor publikum kan drømme seg litt bort og glemme hverdagen en liten stund. Gi en opplevelse som kan være med de videre i livet. Jeg ønsker å utforske, være nysgjerrig og alltid være med å utvikle. 

 

Hva liker du best med programmet du har vært en del av?

Jeg er utrolig takknemlig for at NyeNational har gitt meg mulighet til å jobbe på Nationaltheatret. Det er en fantastisk arbeidsplass med vanvittig dyktige folk i alle ledd. Jeg lærer hver eneste dag, og elsker å dra på jobb. En drømmejobb! 

 

På hvilken måte har det bidratt til din kunstneriske utvikling?
Det å jobbe med så helprofesjonelle folk hver eneste dag er en vanvittig læring. Se hvordan de arbeider hver dag. Lytter, er nysgjerrig og tar til meg alle gode råd de kommer med. Jeg har helt klart vokst masse både som menneske og skuespiller de siste 2,5 årene. 

 

Hva inspirerer deg?

Folka jeg jobber med. Den kreative prosessen et ensemble har på gulvet er den beste inspirasjonen. Ellers en god teater- eller konsertopplevelse gir masse energi og boost inn i videre arbeid. 

 

Hvordan motiverer du deg selv?

Jeg er jo født seint på året og er nok litt kronisk treig i gassen innimellom. Men så lenge jeg drar på jobb og møter menneskene så er det all motivasjonen jeg trenger. Elsker hver eneste dag jeg kan være på gulvet og lage teater! 

 

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

Det kommer litt an på hvilken periode vi er inne i. Er jeg kun i en prøveperiode på teatret er det som regel prøver fra 10/11 til 16. Andre perioder kun forestilinger på kvelden, og er det fullt opplegg så er det prøver 11-15 på dagtid og forestilling på kvelden. I tillegg har jeg litt andre prosjekter utenfor teatret. Liker når det er mye som skjer. 

 

Hva er din beste kunstopplevelse?

«JUAN SALVADOR TRAMOYA» av det chilenske teaterkompaniet «La Mona Ilustre». Det blåste meg bare helt av banen. De har en måte å spille teater og fortelle en historie på som er helt enestående og unik. Et magisk øyeblikk som jeg alltid vil ha med meg, og strebe etter. Sjekk dem ut! 

 

Hvem er ditt kunstneriske forbilde?

Det var et vanskelig spørsmål! Det er jo så utrolig mange dyktige og fine folk jeg ser opp til - og mange av dem er jeg så heldig og jobber med. Så ja, det er mange. Akkurat nå vil jeg trekke frem Patrik Stenseth som skaper så mye eget. Han har en energi, et driv og pågangsmot som jeg beundrer skikkelig. 

 

Hva legger du i ordet talent?

Talent er vel noe vi alle er født med, på et eller annet vis. Og plutselig en dag finner du ut hvor ditt talent ligger, og da begynner den knallharde jobben for å utvikle seg og bli så god du kan bli. 

 

Hva har det betydd for deg å være del av NyeNational?

Det har gitt meg drømmejobben. Og det har gitt meg så enormt mye læring og erfaring jeg aldri ville vært foruten. 

 

Hva har det betydd for deg å være del av Talent Norges nettverk?

Det har vært veldig fint å møte andre mennesker som er i samme bransje. En god inspirasjon å se hva de andre jobber med og hvordan de får det til. Ikke minst har jeg fått tilgang til kurs og coaching som jeg ikke ville funnet andre steder. Veldig takknemlig for det. 

 

Hva holder du på med nå for tiden?

Nå spiller jeg i «En Midtsommernattsdrøm» på Nationaltheatret med Sigrid Strøm Reibo på regi. Et skikkelig kult konsept jeg har ordentlig trua på. Ensemblet på og bak scenen er helt suverene. 

 

Hva vil du si til unge talenter som ønsker å utvikle seg som skuespiller?
Jobb beinhardt! Gjør det du elsker, og vær åpen for alt som kommer på din vei. Jeg kan garantere at det ikke blir som du hadde tenkt, men for en deilig og morsom reise det vil bli. Stå på og ikke gi opp! 

 

Foto: Anniken Bakken Lundberg 

 

Les mer om NyeNational her.

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Talentprogram
19. september 2022

Daria Glenter - Dramatiker

"Gjør en innsats for å være glad på andres vegne, på ordentlig! Det åpner opp rom i deg sjøl som du ikke visste du hadde. Det er en kraft i å glede seg på andres vegne. Du blir sterkere av det sjøl."

Daria Glenter - Dramatiker
19. september 2022

Jacob Jensen - Skuespiller

"Det er inspirerende å være en del av et nettverk med ambisiøse kunstnere fra ulike felt som brenner for faget sitt. Jeg håper det også kan det bidra til nyskapende samarbeid i fremtiden."

Jacob Jensen - Skuespiller