1.5 millioner av statsbudsjettet til kvinnesatsingen i Talent Norge!

30.09.2019 / Talent Norge får midler til å videreføre Talent Norges kvinnesatsing.

Til sammen går 25 millioner av årets statsbudsjett til tiltak som støtter opp under mangfold, likestilling og integrering i kultursektoren, opplyser kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) til NTB.
 
– Kunst og kultur gir viktige bidrag til et levende demokrati der alle er frie til å ytre seg og der mangfold, skaperkraft og kreativitet er høyt verdsatt. Vi skaper trygge og tolerante samfunn ved å bygge mangfoldige fellesskap der flere kjenner seg hjemme, sier Grande.
 
Daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad, er svært takknemlig for anerkjennelsen.
 
– Det er viktig for Talent Norge at de kvinnelige talentene i våre satsinger møter en bransje der de har samme mulighet til utøve sitt kunstneriske virke som sine mannlige kolleger. Vi er svært glade for anerkjennelsen av vårt arbeid og at vi nå får midler til å videreføre Talent Norges kvinnesatsing, sier Jørstad.
23. august 2022

Programmet Sammen om Like Muligheter lansert på Arendalsuka

Tore Øvrebø og daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad stod sammen på scenen under Arendalsuka for å lansere et femårig program som skal styrke inkludering innenfor kunst, kultur og idrett.

Programmet Sammen om Like Muligheter lansert på Arendalsuka

Miniportrett: Elisa Pirir

Talent Norge og Norsk Tipping har etablert et samarbeid med mål om å bidra til like muligheter på toppnivå innenfor kunstfeltet. Det har resultert i flere initiativer og konkrete prosjekter.

Miniportrett: Elisa Pirir
09. desember 2021

– Jeg tror det blir veldig bra å få et mer profesjonelt nettverk

Niilas er en av fem deltakere i Talent Norges nye PopUp-satsing, et ettårig program innen rytmisk musikk for ambisiøse 18- til 25-åringer som allerede holder høyt kunstnerisk nivå.

– Jeg tror det blir veldig bra å få et mer profesjonelt nettverk