3 Crescendo-deltakere nominert til Norges største musikkpris

16.05.2023 / Tubaisten August Schieldrop (20 år), cellisten Sandra Lied Haga (25 år) og fiolinisten Johan Dalene (19 år) er nominert til årets Equinor-stipend i klassisk musikk. Alle har bakgrunn fra Crescendo.

Equinor-stipendiet på én million kroner er høythengende blant norske solisttalenter. Det gir mottakeren muligheter til å finansiere videre karriere, og sender viktige signaler om den aktuelle mottakeren ut til internasjonalt musikkliv. Juryen for stipendiet ledes av Leif Ove Andsnes, og med seg har han dirigenten Peter Szilvay, operasangeren Mari Eriksmoen, pianisten Christian Ihle Hadland og bratsjisten Lars Anders Tomter.

– Årets finalister til Equinors talentstipend har vist oss i juryen hva kvalitet innebærer i den klassiske musikksjangeren. Dedikasjon, presisjon og et personlig uttrykk er tre viktige komponenter innen klassisk musikk. Dette er kvaliteter som de nominerte i høyeste grad har vist at de har, og jeg gleder meg til å følge disse unge og lovende talenter fremover, sier Leif Ove Andsnes, juryleder og ambassadør for Equinor Morgendagens Helter.

Vinneren av stipendiet blir annonsert under Equinors Høstkonferanse 26. november. Talent Norge gratulerer!

Les hele pressemeldingen her.