41 søkere til FilmLab

09.05.2016 / I FilmLab Norges aller første søkerunde har det kommet inn 41 søknader fra hele landet.

– Dette er vi veldig fornøyd med, og interessen for FilmLab har vært stor, sier en av prosjektlederne for FilmLab Norge, Anders Fristad Rudolph.

FilmLab Norge er et nytt, ettårig talentutviklingsprogram for filmskapere mellom endt utdanning og profesjonelt virke. Målet for programmet er å tydeliggjøre deltakernes fortellerstemme og styrke talentenes kobling til bransjen.

Søknadsfristen til FilmLab Norge gikk ut 1. mai, så det er for tidlig å si noe spesifikt om søknadene. Likevel kan FilmLab glede seg over gode søknader fra hele landet.

– Etter å ha sett raskt gjennom søknadene ser vi ut til å ha truffet veldig bra på målgruppe, og nivået virker å være høyt. Spillefilmprosjektene dominerer søknadsbunken, men det er også flere som har søkt seg inn med dokumentarfilmprosjekter og dramaserier, forteller Rudolph.

Mange av søkerne har bakgrunn fra Den Norske Filmskolen, Westerdals og Nordland kunst- og filmfagskole, men det er også søkere med bakgrunn fra utlandet.

Nå gleder vi oss til å gå skikkelig gjennom søknadene og velge ut de aller første FilmLab-deltagerne, avslutter Rudolph.

Talent Norge AS støtter FilmLab Norge med 1 million kroner i året over 3 år. Disse midlene matches med bidrag fra Nordisk Film Fonden, Bergesenstiftelsen, Cultiva og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.

FilmLab Norge gjennomføres av Mediefabrikken i Akershus, Filmveksthuset Tvibit i Tromsø, Midtnorsk Filmsenter og Sørnorsk Filmsenter, i samarbeid med de øvrige regionale filmsentrene.

Les mer om FilmLab her.