Aktiv vår for Nasjonalballetten UNG

07.04.2017 / Nasjonalballetten UNG har en aktiv vår med både workshops og forestilling i utlandet, turné i Nord-Norge og på Lillehammer, og oppvisninger i Oslo. Snart står også Madrid for tur.

Mellom 13. og 18. februar deltok Nasjonalballetten UNG på International Junior Ballets Meeting i Cannes. I løpet av disse dagene fikk danserne delta i workshoper og klasser med ulike lærere, i tillegg til å ha en egen forestilling og opptre under den avsluttende gallaforestillingen.

– Det var en flott erfaring. Danserne i UNG viste seg fra sin beste side, og høstet stor begeistring hos publikum. Vårt valg av repertoar, og dansernes musikalitet og tekniske nivå, gjorde at de fremsto på best mulig måte. Det viktigste var likevel all erfaringen danserne fikk gjennom denne uken og at de fikk stifte bekjentskap med unge dansere fra andre kompanier, sier leder for kompaniet, Kaloyan Boyadjiev.

I perioden 15. til 26. mars var kompaniet, sammen med Kingwings Crew og Nasjonaloperaens solist Eli Kristin Hanssveen, på turné til Nord-Norge med forestillingen Romeo og Julie. Både breakerne og ballettdanserne høstet stor begeistring i Hammerfest, Harstad og Bodø, og avsluttet turneen med stående applaus i Maihaugsalen på Lillehammer. I forkant av turneen hadde UNG og Kingwings forestillinger på Operaens Scene 2.

18. april inntar danserne Operaens hovedscene med den samme forestillingen – før de tar den med til Teatros de Canal i Madrid 20., 21., og 22. april.

Forestillingen er utsolgt, men du kan likevel se mer informasjon her: operaen.no/Forestillinger/romeo-og-julie/