Andsnes inspirerte pianotalenter i Trondheim

22.10.2020 / Torsdag 22. oktober og fredag 23. oktober spiller Leif Ove Andsnes konserter sammen med Trondheim Symfoniorkester (TSO). Talent Trondheim Kammermusikkskolen har grepet anledningen og sørget for flere treffpunkter mellom stjernepianisten og regionens klavermiljø.

Tenk å få muligheten til å observere Leif Ove Andsnes i samspill med TSO på nært hold! Det har unge pianister fra Trondheim katedralskole, NTNU og Lørdagsskolen gjort under orkesterprøvene i Olavshallen denne uka. Sittende på podiet har de fått et unikt innblikk i orkesterliv, prøveteknikk og ikke minst solistinterpretasjon, som de kan ta med seg inn i egen øving og utvikling. Det er inspirerende å få anledning til å lære av de beste.

I tillegg har Andsnes holdt mesterklasse, hvor tre pianister fra Lørdagsskolen, NTNU Institutt for musikk og Unge Musikere NTNU spilte. I publikum satt klavertalenter i alle aldre; fra kulturskole, via musikklinje og opp til høyere utdanning. Mesterklassen ble avsluttet med en intervjusamtale, hvor salen fikk anledning til å stille spørsmål direkte til Andsnes. Temaer som øving, motivasjon og viktigheten av å være tro mot sin indre musikalske stemme ble berørt.

– Jeg har jo veldig lyst til å vite hva som rører seg i den unge generasjonen, sier Andsnes selv til Adresseavisen. Etter denne uka skulle han være godt oppdatert når det gjelder Trondheimsregionen! 

22. oktober og 23. oktober spiller Andsnes W.A. Mozart - Klaverkonsert nr. 22 og 24 med TSO i Olavshallen. 

Les mer om Talent Trondheim Kammermusikkskolen her.

Bildet: Fra mesterklassen onsdag 21. oktober hvor Niklas Snefuggli Hansen fra Lørdagsskolen spiller. Foto: Talent Trondheim

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers