ArtEx’ Amalie Stalheim er i solistprisfinalen i Sverige

21.12.2017 / Cellist og ArtEx-talentet Amalie Stalheim er i finalen i musikkonkurransen Solistpriset i Sverige.

– Jeg er en av tre finalister som har kvalifisert seg til årets finale i Solistpriset. Nå gleder jeg meg veldig til den store finalen i januar, forteller Stalheim.

Solistpriset er en nasjonal konkurranse for sangere og instrumentalister. Målet med konkurransen er å vise frem noen av Sveriges fremragende unge musikere for et større publikum. Stalheim har sin mastereksamen fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, noe som gjør henne kvalifisert til å delta.

I semifinalen var det elleve deltagere, men kun tre gikk videre til den store finalen. I tillegg til å være eneste norske deltager i finalen, er Stalheim også den eneste cellisten som har blitt valgt ut til å konkurrere, og den yngste musikeren som har gått til finalen i år.

– Det er utrolig gøy å komme til finalen, og dette er en kjempefin mulighet for meg til å vise hva jeg kan – og også bli kjent med andre unge musikere, sier Stalheim.

Penger og konserter


Den som går av med seieren i januar vinner 100 000 svenske kroner, får en trune arrangert av Musik i Syd og får være solist med Sveriges Radios Symfoniorkester eller Göteborgs Symfoniker. Nytt fra 2018 er at vinneren også får en solokonsert med Malmö SymfoniOrkester og en solistturne med Norrbottens kammarorkester. I tillegg blir vinneren Sveriges Radios P2-Artist de neste to sesongene.

– Dette er en fantastisk premie og jeg syns selvfølgelig det vil være veldig gøy om jeg vinner – men jeg er også kjempefornøyd med å ha kommet til finalen, sammen med to andre, sterke utøvere. Nå skal jeg øve masse og forberede meg godt frem til januar, avslutter Stalheim.

Finalen er 11. januar i Gøteborg, hvor Stalheim skal spille Elgars cellokonsert sammen med Gøteborg symfoniorkester.

Foto: Christopher Hästbacka