ArtEx-talent mottok pris på 100 000 kroner

21.12.2017 / Pianist og ArtEx-deltager Thormod Rønning Kvam mottok i november årets musikerstipend fra Forsbergs og Aulies legat. Prisen på 100 000 kr deles årlig ut til en musiker som har bemerket seg særskilt, og som kan vise til solid erfaring så vel som ambisiøse og konkrete fremtidsplaner i sitt fag.

– Dette er nok litt større enn det jeg klarer å ta inn over meg akkurat nå! Tempoet i høst har vært høyere enn noen gang, og å motta både dette stipendet – som jeg vet det er hard konkurranse om – i tillegg til TICON-stipendet tidligere i høst, betyr veldig mye, sier Rønning Kvam.

Prisen er en av landets største i sitt slag, og hvert år kommer det inn et stort antall stipendsøknader på tvers av alle instrumentgrupper. Blant tidligere mottakere er pianist Wolfgang Plagge, cellist Truls Mørk, trompetist Ole Edvard Antonsen og fiolinist Guro Kleven Hagen.

Jobbet med Kåre Conradi


I løpet av en spennende og innholdsrik høst, har Rønning Kvam mye å glede seg over. Ett samarbeid skiller seg likevel ekstra ut:

– I november fikk jeg æren av å jobbe tett med skuespiller Kåre Conradi om å sette sammen musikk til en timeslang monolog, som skulle fremføres med to andre skuespillere fra Nationaltheatret. Det å samarbeide på tvers av kunstfeltene på denne måten er både inspirerende og viktig, sier han.

Han trekker også frem at dette går rett i kjernen av hva ArtEx handler om, hvor deling av erfaringer og systematisk kompetansebygging om talentutvikling på tvers av sjanger står i sentrum. Conradi var med på å lansere ArtEx i april.

– Dette samarbeidet var virkelig ArtEx i praksis. Jeg håper på flere slike muligheter fremover, sier pianisten, som er deltaker i ArtEx sammen med Edvard Munch Ensemble.

Den 6. desember deltok Rønning Kvam også som paneldeltager og foredragsholder under symposiet Talent as Process, et samarbeid mellom Henie Onstad Kunstsenter og Talent Norge.

Nå ser han frem til en stille juleferie, hvor han får tid til å reflektere over en spennende og travel høst.

– Det blir godt med noen roligere dager i romjulen der jeg faktisk kan fordøye dette og alt det andre jeg har fått være med på i høst, før det på nytt braker løs med mange spennende prosjekter i 2018, avslutter han.

På bildet f.v.: Thormod Rønning Kvam, Kåre Conradi, Andrea Jervell, Eir Inderhaug, Øystein Røger, Nils Golberg Mulvik.

Foto: Hans Richard Elgheim