Ballettalenter til internasjonal konkurranse i Kiev

08.02.2019 / Deltakere fra Valdres Sommerballett er plukket ut til Grand Prix Kiev i midten av mars. I tillegg forbereder talentene seg til den kommende sommerballetten med internasjonalt anerkjente dansere og koreografer.

For tredje gang er Norge representert i Grand Prix Kiev. I år avholdes ballettfestivalen 11. - 13. mars i den ukrainske hovedstadem.

Det er et stort løft for talentene å få reise til Kiev. Både for å møte internasjonale pedagoger, koreografer og andre talentfulle ballettelever på toppnivå, men også ved å få danse i den flotte operaen. Det er en historisk arena der store ballettstjerner har danset før dem, sier daglig leder i Den Norske Ballettskole & Akademi, Irene Aarset Jansson.

Den Norske Ballettskole & Akademi har denne våren også besøk av internasjonale stjerner. I januar gjestet italienske Sabrina Brosco og russiske Liudmila Manzheles akademiet. Det bragte med seg mye inspirasjon og glede til videre fremdrift og forberedelse til sommeren. Den ettertraktede danseren og koreografen Ksenia Zvereva kommer på besøk i februar. Hun vil da gjøre forberedelser til Valdres Sommerballett. Zvereva skal lede hele det moderne repertoaret og fremdriften til den moderne koreografi-konkurransen som blir avholdt i Fagernes kulturhus 27. juni med Valdres Sommerballett.

Fristen for Valdres Sommerballett 2019 er nå ute, og ballettalenter på toppnivå fra hele landet har søkt seg til en årlige sommerballetten som avholdes 22. – 30. juni.

Les mer om talentprogrammet her.

Foto: Fredrik Breien

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser