Bolsjoi-student Ole Johannes Slåttebrekk vender tilbake til Valdres sommerballett

05.03.2020 / Ole Johannes Slåttebrekk har vært student i Moskva ett år og gleder seg til å delta for tredje gang ved Valdres Sommerballett – sammen med 80 andre talenter.

Ballett-talentet har bakgrunn fra Den Norske Ballettskole & Akademi og Valdres Sommerballett to år på rad, hvilket har gitt ham enormt utbytte, kontaktnettverk og uvurderlig sceneerfaring. Med søkere og talenter fra hele verden – Portugal, Ukraina, Tyskland, Island, Russland og store deler av Norge – skal Slåttebrekk med omlag 80 andre talenter få undervisning av de ypperste pedagoger og dele scenen med dagens store ballettstjerner. 

– Det er til stor inspirasjon for yngre norske talenter å dele opplevelser med Ole Johannes og se at det nytter å trene mye, og det er gøy for Ole Johannes å dele sine erfaringer med kommende talentfulle spirer. Det er nettopp en slik dynamikk som skaper genuin inspirasjon og glede, man kommer tett på hverandre i vakre omgivelser og danser side om side med alle typer ballett-personligheter, forteller daglig leder ved Den Norske Ballettskole & Akademi, Irene Aarset Jansson.

13 år gamle ukrainske Sonia Pisareva, som allerede har studert ved Bolsjoiakademiet, er igjen for fjerde året student ved Valdres Sommerballett. Hun er datter av Vadim Pisarev og Inna Dorofejeva, som begge skal undervise ved årets Valdres Sommerballett. Norske unge talenter skal danse med Sonia på festforestillingene. Ulike nasjonaliteter og treningsbakgrunn i alle konstellasjoner  vil skape uforglemmelige øyeblikk for både talenter og publikum.

På bildet: Ole Johannes Slåttebrekk og duettpartner fra Bolsjoiakademiet. Foto: Bolsjoiakademiet

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser