Bolsjoi-student Ole Johannes Slåttebrekk vender tilbake til Valdres sommerballett

05.03.2020 / Ole Johannes Slåttebrekk har vært student i Moskva ett år og gleder seg til å delta for tredje gang ved Valdres Sommerballett – sammen med 80 andre talenter.

Ballett-talentet har bakgrunn fra Den Norske Ballettskole & Akademi og Valdres Sommerballett to år på rad, hvilket har gitt ham enormt utbytte, kontaktnettverk og uvurderlig sceneerfaring. Med søkere og talenter fra hele verden – Portugal, Ukraina, Tyskland, Island, Russland og store deler av Norge – skal Slåttebrekk med omlag 80 andre talenter få undervisning av de ypperste pedagoger og dele scenen med dagens store ballettstjerner. 

– Det er til stor inspirasjon for yngre norske talenter å dele opplevelser med Ole Johannes og se at det nytter å trene mye, og det er gøy for Ole Johannes å dele sine erfaringer med kommende talentfulle spirer. Det er nettopp en slik dynamikk som skaper genuin inspirasjon og glede, man kommer tett på hverandre i vakre omgivelser og danser side om side med alle typer ballett-personligheter, forteller daglig leder ved Den Norske Ballettskole & Akademi, Irene Aarset Jansson.

13 år gamle ukrainske Sonia Pisareva, som allerede har studert ved Bolsjoiakademiet, er igjen for fjerde året student ved Valdres Sommerballett. Hun er datter av Vadim Pisarev og Inna Dorofejeva, som begge skal undervise ved årets Valdres Sommerballett. Norske unge talenter skal danse med Sonia på festforestillingene. Ulike nasjonaliteter og treningsbakgrunn i alle konstellasjoner  vil skape uforglemmelige øyeblikk for både talenter og publikum.

På bildet: Ole Johannes Slåttebrekk og duettpartner fra Bolsjoiakademiet. Foto: Bolsjoiakademiet

18. mai 2020

Soloarbeidet i TILT Grow i gang

I en spesiell tid har Panta Rei Danseteater fokusert på å se fremover og finne gode og alternative løsninger for å opprettholde aktiviteten.

Soloarbeidet i TILT Grow i gang
13. mai 2020

Nasjonalballetten søker nye kvinnelige stemmer

Med den nye koreografisatsingen ønsker Nasjonalballetten å se til at framtidens koreografer får like muligheter – uavhengig av kjønn.

Nasjonalballetten søker nye kvinnelige stemmer
29. april 2020

Se Nagelhus Schia Productions og AMP-dansernes nye dansevideo

Den nye dansevideoen er et resultat av at de som mange andre i bransjen er tvunget til å tenke helt nytt.

Se Nagelhus Schia Productions og AMP-dansernes nye dansevideo