Christian Blex ny assisterende sjefdirigent Gustav Mahler Jugendorchester

11.05.2023 / Christian Blex er den nye assisterende dirigenten i GUSTAV MAHLER JUGENDORCHESTER.

Christian Blex er ny assisterende dirigent ved prestisjetunge GUSTAV MAHLER JUGENDORCHESTER.

Christian Blex er student av Ole Kristian Ruud ved Norges musikkhøgskole i Oslo, og er deltaker i Talent Norges og Dirigentløftets eliteprogram Dirigentforum siden 2020 og det tyske Forum Dirigieren siden 2021. I september 2022 ble han utnevnt til assistent for Kirill Petrenko ved Karajan-akademiet som er tilknyttet Berlin-filharmonien.

Hans første prosjekt med GMJO er Spring Tour 2023 med Daniele Gatti, etterfulgt av et spesielt prosjekt på Rencontres Musicales d'Evian med Daniel Harding og Martha Argerich.
Som en del av Summer Tour 2023 med Jakub Hrůša, vil Christian Blex dirigere konserter av GUSTAV MAHLER JUGENDORCHESTER i Pordenone / Regione Friuli Venezia Giulia og i Bolzano / Bozen.

"Etter å ha vunnet Siemens-prisen og assistentskap ved Berliner Philharmoniker med Kirill Petrenko, er vi så stolte av denne fantastiske prestasjonen fra Christian Blex, medlem av Dirigentforum siden 2020, han er en hard arbeider og spesiell musiker. Går i fotsporene til legendariske dirigenter som Franz Welser-Möst og Manfred Honeck, kan vi ikke vente med å se hva Chris vil utrette assistere Daniel Gatti, Daniel Harding og Jakob Hrusa i år med det beste ungdomsorkesteret i verden." - programleder Dorran Alibaud

Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge har initiert, eier og drifter Dirigentløftet.

Foto: Ole Wuttudal   29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program
02. juni 2023

Orkester programmering - en panelsamtale

Torsdag 01. juni åpnet Dirigentløftet, Music Norway og Musikkforleggerne Flagstad-rommet hos Den Norske Ballett og Opera, for samtaler og møter mellom komponister, dirigenter og musikkforlag!

Orkester programmering - en panelsamtale

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen lanserer en helhetlig satsing for sangere i Norge og Norden som springer ut av den mangeårige satsing på stryk og blås.

Voksenåsen Vokalakademi