Dansere fra hele landet søker seg til Valdres sommerballett

07.04.2017 / Den norske Ballettskole har mottatt søknader fra hele landet, samt noen fra utlandet, til årets Valdres sommerballett. Det er første gang sommerskolen arrangeres, og det er gledelig at så mange unge talenter snart tar turen til naturskjønne Valdres for en uke fylt med inspirasjon, kunnskap og læring.

Valdres sommerballett arrangeres 24. juni – 01. juli, samtidig med musikkfestivalen Valdres sommersymfoni. Dermed er det duket for en uke med herlig atmosfære og høy inspirasjonsfaktor, både for danseelever, musikkelever og andre. Disse dagene vil studentene fra både balletten og symfonien få mulighet til å bli kjent, utveksle erfaringer og bygge vennskap.

Storslått besøk
Strålende pedagoger, gjester og stjernedansere skal bli med og kaste glans over talentsatsningen i vakre Valdres. Blant annet kommer legenden og tidligere stjernedanser Vadim Pisarev, gjestedanserne Andrey Pisarev, Maria Chugai, Zherlin Ndodi og Aidos Zakan, koreograf Hallgrim Hansegård, samt verdenskrefter med ekspertise innen ballettmetodikk, slik som Lyudmila Sicheva – for å nevne noen.

Program
I løpet uka blir det flere storslåtte ballettforestillinger som er åpne for publikum. Verdt å få med seg er mellom annet:

–  «Helter og Heltinner», ballettaften søndag 25. juni, Fagernes kulturhus kl 18.00-19.15
–  «Fabler fortalt med dans», ballettaften torsdag 29. juni, Fagernes kulturhus kl 19.00-20.15
–  «Elevaften», fredag 30. juni, Fagernes kulturhus kl 18.00-20.00

For billetter og mer informasjon se: www.sommerballett.no/no/festivalen/
Foto: Stian Schioldborg, www.magentastudios.no