Dansere fra hele landet vil til Valdres sommerballett

12.03.2018 / I søknadsbunken til årets Valdres sommerballett ligger det gode søknader fra hele landet. I år arrangeres ballettsommerskolen fra 23. – 30. juni.

– Vi har mottatt spennende søknader fra hele Norge – slik som Bodø, Haugestund, Stavanger, Ålesund, store deler av Østlandet, Fagernes/Nord-Aurdal, Bergen og Trondheim. Dette er veldig gøy, sier Irene Jansson, daglig leder ved Den Norske Ballettskole. 

Valdres sommerballett er en sommerskole i klassisk ballett for unge talenter, som arrangeres av Den Norske ballettskole i samarbeid med den klassiske musikkfestivalen Valdres sommersymfoni. Undervisningen foregår i de naturskjønne omgivelser i Valdres, og er tilpasset talenter i ulike aldere.

– Vi kan blant annet avsløre at de eldste elevene i år skal få delta på en moderne koreografikonkurranse, med tema av Knut Hamsuns Victoria, forteller Jansson. Victoria ble skrevet nettopp i Valdres.

Det er også klart at musikere fra Valdres sommersymfoni skal spille på både elevaften og gallaforestillingene, som holdes 24. og 30. juni.

Programmet kan sees på her: www.sommerballett.no/no/festivalen/

Til årets Valdres sommballett er det invitert et imponerende arsenal av gjester og pedagoger som skal løfte talentene frem. Blant dem er:

Les mer om Valdres sommerballett her: www.sommerballett.no/no/
Foto: Ole Henrik Kalviknes