De første UREDD-talentene er klare

30.11.2017 / UREDD er et utviklingsprogram for talentfulle unge kunstnere i Nord-Norge som ønsker å arbeide med scenekunst. Nå er de første 10 talentene plukket ut.

– Vi er veldig glade for å kunne avsløre de første UREDD-talentene. Gjennom dette programmet skal de få en faglig ramme og praktiske verktøy for å videreutvikle seg selv kunstnerisk i det frie scenefeltet. Vi ser frem til å følge dem fremover, sierprosjektleder i UREDD, Elin Danielsen.

Programmets innhold og form er utviklet med utgangspunkt i erfaringene til kunstnere i nettverket RadArt i Tromsø. Totalt kom det inn 30 søkere, og det var et fagutvalg bestående av Kristin Bjørn (regissør og dramatiker), Preben Faye-Scøll (regissør og leder for Figurteatret i Nordland) og Marita Isobel Solberg (performancekunstner) som gjorde utvelgelsen.

Frist for neste søknadsrunde er 15. januar 2018.
På bildet (fra venstre): Kristin Bjørn – leder i fagutvalget, Martin Osima – Rådstua teaterhus, Elin Danielsen -prosjektleder, Irene N. Hansen – HATS, Nasra Omar – styreleder i Radart, Anja Alleen Bronse – Kulturnæringsstiftelsen i SNN og Christian Hyld – Tvibit.

De første UREDD-talentene er:

Ella Marie Hætta Isaksen FINNMARK
Hedda Bremseth NORDLAND
Maiken Fredrikke Vembre NORDLAND
Magda Nordstrøm TROMS
Maya Mi Samuelsen TROMS
Julian Karenga TROMS
Anna Karoline Bjelvin TROMS
Elina Waage Mikalsen TROMS
Rune Aleksander Winther TROMS
Anne Lund Straumsnes TROMS