– De skal få øse av sine kreative hjertemuskler

13.03.2020 / Gjennom talentprogrammet FilmTalent Innlandet skal Fabelaktiv i samarbeid med Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark dyrke frem og utvikle talenter innen film- og TV-produksjon ved et av Norges største frittstående produksjonsselskaper. Unge, talentfulle manusforfattere, regissører, produksjonsdesignere og produsenter med base i Hedmark-regionen oppfordres til å søke.

Av Johanna Holt Kleive

Foto: Fabelaktiv

– Fabelaktiv ønsker å ha unge talenter hos oss over tid, med et brennende ønske om å fortelle gode historier, uavhengig av hva slags format de vil fortelle dem i. Med Fabelaktivs ressurser til rådighet skal unge filmskapere utvikle seg, lære mer om denne vidunderlige bransjen og ikke minst få sjansen til å oppleve den fra innsiden, forteller produktsjef og produsent i Fabelaktiv, Arild Halvorsen.

Som et av de eldste produksjonsselskapene i Norge har Fabelaktiv nådd ut til et stort og mangfoldig publikum med alt fra underholdningsserier, dramaer, dokumentarer og podkaster. Fabelaktiv har i tillegg vært ledende i Norden på innhold for barn og ungdom i en årrekke. Hovedfokus i utviklingsarbeidet skal derfor være å produsere innhold for denne målgruppen.

– Fabelaktiv har siden midten av 90-tallet jobbet med innhold for barn og ungdom, og blir fremdeles ansett som et av selskapene som leverer mest av denne type innhold. En slik posisjon ønsker vi å ha også i fremtiden, gjerne med hjelp av unge filmskapere som ser uendelige muligheter og som virkelig har lyst til å lage gode historier for denne målgruppen, forteller Halvorsen.
Arild Halvorsen. Foto: Fabelaktiv
 


Målgruppetenkning 

Talentprogrammet skal samle fire talenter i et arbeidsfellesskap, som til sammen utgjør én manusforfatter, én regissør, én produksjonsdesigner og én produsent. Fire mentorer skal følge opp hvert sitt talent, og det vil avholdes avvikling av workshoper og samlinger samt veiledning fra eksterne bidragsytere og utenlandske eksperter. Deltakerne skal bli skolert inn i en verden der målgruppetenkning er helt sentralt, og mengden prosjekter på den internasjonale arenaen er enorm.

Hvorfor er FilmTalent Innlandet så opptatt av målgruppe?

– Av den enkle grunn at referansene forandrer seg. Det er fort gjort å bruke referanser fra egen barndom, men vi lever i en verden som endrer seg ekstremt raskt. Et barns preferanser i dag er ikke de samme som de var for ti år siden. Å ha målgruppekunnskap, å kunne sette seg inn i og forstå hvor i livet de unge er, er vesentlig hvis du har lyst til å fortelle historier som skal treffe dem.

I tillegg til nevnte program, blir det også lagt til rette for deltakelse på arrangementer i Norge og i utlandet, forteller prosjektsjefen. 

– Vi skal ha med oss deltakerne på tur for å møte nøkkelpersoner i bransjen, og da spesielt på internasjonale festivaler – steder der det pitches, presenteres og kjempes for å komme inn på markedet. Det blir uten tvil en spennende del av det. Filmtalent Innlandet er et drømmeprosjekt for dem som ønsker å få innblikk i innsiden og utsiden av bransjen. De skal kastes ut i det – og få øse av sine kreative hjertemuskler, avslutter Halvorsen.

 

OM SPAREBANKSTIFTELSEN HEDMARK
Vis mer
OM TALENT NORGE
Vis mer
OM FABELAKTIV
Vis mer

                                         

 

                       

              

 

                                        

                                

                       

    

                                        

                                

                       

              

 





11. august 2022

Johan Ashenafi Granerud - Videoprodusent

"Tilgangen til Talent Norge sitt nettverk har senket terskelen for å knytte kontakter på tvers av ulike felt."

Johan Ashenafi Granerud - Videoprodusent
11. august 2022

Martha Antonette Solli - Filmskaper

"Talent Norge har gitt meg troen på meg selv som kreatør, og troen på at min stemme og måte å formidle historier på er verdt å videreutvikle."

Martha Antonette Solli - Filmskaper
09. oktober 2020

Lansering av Talent Innlandet

Talent Innlandet er Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmarks storsatsing på talenter innen kunst og kultur. Her er en smakebit fra lanseringen på Hamar!

Lansering av Talent Innlandet