Deltagere ved Valdres Sommerballett hevder seg i toppen

21.09.2017 / I sommer ble Valdres Sommerballett gjennomført, og i etterkant av samlingen har flere av deltagerne gjort det godt i internasjonale konkurranser.

– Årets Valdres Sommerballett var svært vellykket, og det er ekstra gøy å se hvordan talentene våre gjør suksess i etterkant av arrangementet, sier Irene Jansson, daglig leder ved Den Norske Ballettskole.

Valdres Sommerballett er et knutepunkt for norske og internasjonale ballettalenter som gjennom samlingen får mulighet til å få veiledning og undervisning av ledende pedagoger, samt bli inspirert av hverandre i vakre omgivelser i Valdres. I 2017 var store dansepersonligheter på besøk, slik som Vadim Pisarev og Uliana Lopatkina.

I etterkant av sommerballetten har flere av talentene deltatt på International Dance Competition, Hellas. En av de som virkelig hevdet seg var Kristine Moe, som gikk helt til topps i både klassisk og neoklassisk kategori i ballettkonkurransen.

– Hun ble dessuten tildelt utmerkelsen med tittelen Excellence; det er helt ekstra ordinært, understreker Jansson.

Kristine Moe har allerede tatt fatt på sin ballettkarriere og er nå i det prestisjefylte ballettkompaniet ved Mikhailovsky teatret i St. Petersburg.

Også danserne Sara Iskov, Filippa Vik, Seline Leupi, Lydia Hatlø, Joanna Kristensen gjorde det godt i konkurransen, og Norge kunne til sist skilte med 1., 2. og 3. plass i klassisk ballett og neoklassisk i ballettkonkurransen.

Nå ser initiatvtakerne til Valdres Sommerballett frem til neste samling 23. – 30. juni 2018.

Foto: Stian Schioldborg, www.magentastudios.no