Deltakere klare for neste runde av talentutviklingsprogrammet FilmLab Norge

21.09.2017 / Nylig pitchet teamene i første runde av programmet sine kommende spillefilmprosjekter for nordisk og internasjonal filmbransje under New Nordic Films på Den norske filmfestivalen i Haugesund. Nå settes andre runde i gang med fire nye team og prosjekter.

FilmLab er et nasjonalt talentutviklingsprogram er støttet av blant andre Talent Norge og Nordisk Film Fonden.

Blant årets deltakere finner vi en tidligere BAFTA-vinner, årets vinner av Filmkritiker-prisen på Kortfilmfestivalen i Grimstad og vinneren av VFF Young Talent Award 2015, den gjeveste europeiske filmprisen for filmstudenter. Felles for de fire teamene er at de alle er på vei mot å produsere sin første spillefilm.

Gjennom fem utviklingslaber og individuell veiledning skal deltakerne videreutvikle spillefilmprosjektene de søkte seg inn, samt utvikle og produsere en kortfilm.

– Det har vært et privilegium å få lov til å være med og lese prosjektene til FilmLab Norge. Jeg har blitt imponert over de sterke og originale søknadene. Nivået på historiene er også veldig høyt, samtidig som de viste en bredde, spesielt med tanke på aktuelle tema, sier den danske manuskonsulenten Valeria Richter som har vurdert og valgt prosjektene i samråd med FilmLab. Richter er blant annet Head Tutor, Audience Design på TorinoFilmLab, og kreativ produsent og manusforfatter i Nordic Factory Copenhagen.

De fire utvalgte teamene og prosjektene er:

En amputsjon, regi og manus: Simon Tillaas, produsent: Henrik Hofstad

Daddy’s Girl, regi: Julia Lindström, manus: Amy Black Ndiaye, produsent: Hege Hauff Hvattum

Island of Home, regi: Kenneth Karlstad, manus: Tor Espen Vassbotn, produsent: Kristoffer Vittersø

Livet leverer, regi: Maria Bock, manus: Maria Bock og Lars Rasmuss, produsent: Gudrun Austli

– Utgangspunktet for vurderingen har vært den samme som sist år. Det er å finne prosjektene og teamene med størst potensiale, sier Anders Fristad Rudolph i FilmLab. – Vi har valgt ut fire spennende team, og vi gleder oss veldig til å sette i gang neste runde, forteller han videre.

Pris til FilmLab-prosjekt i Haugesund
På Scandinavian Debut-pitchen under New Nordic Films i Haugesund stakk ”Library of God”, regissør Stian Hafstad og produsent Ina Remme av med prisen for beste pitch og prosjektet ”Ebba & The Lover”, regissør Johanna Pyykkö og manusforfatter Jørgen Færøy Flasnes. Begge prosjektene og teamene er en del av FilmLab Norge.

Første runde av FilmLab nærmer seg slutten. I tillegg til pitchen I Haugesund er deltakerne i første runde i ferd med å ferdigstille kortfilmene de har laget som en del av programmet.

FilmLab gjennomføres av Mediefabrikken, Filmveksthuset Tvibit, og Midtnorsk filmsenter i samarbeid med de øvrige regionale filmsentrene. Talentprogrammet finansieres av Talent Norge sammen med Bergesenstiftelsen, Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og Nordisk Film.

På bildet: Deltagere i første FilmLab-kull.