Det Norske Jentekor med sang i Rådhuset, slampoesiopptreden og albuminnspilling

21.04.2018 / Det er en travel vår for det populære koret, som får utfordret seg innenfor flere sjangre og formater.

Sammen med plateselskapet 2L spiller Det Norske Jentekor inn bestillingsverkene “The Beauty That Still Remains” og "Asylos".  

-Verkene og musikken er krevende, og utfordrer sangerne. Samtidig er jentene veldig glade i denne musikken, sier dirigent og kunstnerisk leder, Anne Karin Sundal-Ask. Hun er spent på resultatet av de kommende innspillingene.  

 Verket "The Beauty That Still Remains" har tekst hentet fra Anne Franks dagbok. Det er komponert av Marcus Paus til frigjøringsjubileet, 8.mai 2015 for Det Norske Jentekor og akkordeonist Frode Haltli. Verket spilles inn siste helga i april.  

 Det andre verket "Asylos" er komponert av Maja Ratkje for Det Norske Jentekor, gregorianskensemblets Schola Sanctae Sunnivae og Marianne Beate Kjelland. Verket skal spilles inn vinteren 2018. De planlegger CD-lansering i 2019. 

Fullt trøkk med slampoesi 

100 jenter fremførte verket «Spor» sammen med slampoet Sarah Camille Ramin Osmundsen under Fortellerfestivalen 13.-15. april på Sentralen i Oslo.  

-I møtet med en verden fylt av urett, der menneskerettigheter brytes daglig, føler jeg meg ofte maktesløs som enkeltindivid, sier Sarah Camille Ramin Osmundsen. I verket «Spor» leter hun etter små tegn som minner oss på vår evne til å lytte, samarbeide, se og håpe.  

Det ble en sterk opplevelse da 100 jenter formidlet dette budskapet gjennom slampoesi og sang. Det Norske Jentekor jobber mye med samtidsmusikk, og her møttes samtidsmusikken og slampoesien. Dette er andre gang koret fremfører dette verket. Urfremføringen var på FN-dagen, 24. oktober 2017. Verket er aktuelt og derfor interessant for flere.  

-Jeg tror vi trenger den påminnelsen om og om igjen for å huske på at vi har muligheten til å påvirke, sier Ramin Osmundsen.  

Velkomstsang for nye statsborgere 

Tidligere i april ble Oslo rådhus fylt opp av nye statsborgere, og det var duket for en høytidelig velkomstseremoni. Statsborgerseremoniene arrangeres av Fylkesmannen i Oslo og Akershus tre ganger i året. Her blir nye statsborgere ønsket velkommen, og seremonien markerer at nye medlemmer tas opp i fellesskapet.  

Jentekoret har sunget under denne seremonien flere ganger tidligere, og synes det er veldig hyggelig å kunne bidra til stemningen med norske folketoner. 

Foto: Det Norske Jentekor