Dirigentforum i Operaen med Johannes Schlaefli

16.05.2023 / I august og oktober ble de to første utgavene av Dirigentforum gjennomført. Søndag 16. og mandag 17. desember er det klart for et nytt Dirigentforum i Operaen.

Dirigentløftet er en langsiktig satsing for å styrke Norge som dirigentnasjon. I samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB gjennomfører Talent Norge Dirigentforum – en del av elitesatsingen i Dirigentløftet. Dirigentforum er rettet mot musikere eller dirigentstudenter som er i utvikling og som allerede kan vise til et høyt dirigentfaglig nivå og kunstnerisk potensiale. Satsingen som helhet er unik og har vakt internasjonal oppsikt.

Kandidatene i Dirigentforum er: Andreas Hansson, Elsine Haugstad, Eirik Haukaas Ødegaard, Guro Ansteensen Haugli, Marco Crispo, Tom Ole Elgaas og Aage Richard Meyer. Les mer om deltakerne.

Disse dirigentene får praksis med profesjonelt orkester som er sammensatt i prosjekt. Til hvert Dirigentforum kommer en ekstern instruktør for å gi Masterclass.

I august ble første Dirigentforum gjennomført med Trondheim Symfoniorkester med Prof. Mark Stringer. Dette ble veldig godt mottatt av både orkester, deltakere og instruktør og resulterte i en re-invitasjon for 2019. Over 2-3 dager får deltakerne i Dirigentforum dirigert orkester. De får verdifulle tilbakemeldinger fra både ekstern fagperson samt musikerne i orkesteret.

I oktober har vi gjennomført Dirigentforum i Orkesterprøvesalen i Operaen med Prof. Christian Ehwald som instruktør. Her delte Ehwald av sin erfaring og kunnskap og deltakerne fikk et positivt møte med det første prosjektorkesteret.

Nytt Dirigentforum med Johannes Schlaefli
Schlaefli er Professor ved Zürich University of the Arts og gir jevnlig Masterclass på prestisjetunge institusjoner som Julliard School New York og Sibelius Akademiet Helsinki. Han er i tillegg sjefsdirigent for Mannheim Chamber Orchestra og Collegium Musicum Basel.

På programmet står Beethoven Egmont, Mendelsson Hebridene og Mozart symfoni no 38.

Dirigentforum er en åpen Masterclass og Talent Norge inviterer interesserte mellom kl. 10 og 14 begge dager for å følge programmet.

Meld deg på til hakon@talentnorge.no

Les mer om Dirigentforum her.

Foto: Rolf Mäder