Ditt livs sjanse? Søk på talentprogrammet ArtEx nå!

23.03.2021 / Talent Norge åpner opp for 10 dedikerte talenter til toppsatsingen ArtEx. Vi er på jakt etter skapende og utøvende kunstnere innenfor et mangfold av kunstuttrykk. Vi tilbyr et skreddersydd program der du får hjelp fra de beste kunstnerne samtidig som du får støtte til å ta dine neste steg som kunstner. ArtEx er etablert av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB.

ArtEx tilbyr de beste forutsetningene du kan få for å utvikle deg som kunstner.
Det individuelt tilpassede programmet gir tilgang til unike nasjonale og internasjonale arenaer, personlig coaching og et mentorprogram i samarbeid med Olympiatoppen, samt tilgang til hele Talent Norges nettverk. I tillegg får du bli med på fagsamlinger med verdenskjente kunstnere og eksperter på egenutvikling, prestasjon og hvordan du best kan lykkes som kunstner.

– ArtEx tilbyr en unik mulighet til å bygge et internasjonalt nettverk samt at du får støtte av de fremste kunstnere i Norge som åpner dører og legger til rette for din videreutvikling. I ArtEx setter du agendaen og vi hjelper deg med å knytte til deg de ressursene du trenger, akkurat der du er i karrieren. I ArtEx treffer du de aller beste og du kommer til å ha enormt stor glede av deltakelsen resten av ditt kunstneriske virke, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

Deltakerne velges av en jury der medlemmene vet veldig godt hva som kreves for å lykkes kunstnerisk nasjonalt og internasjonalt, hvordan prestasjonskultur skapes samt det praktiske rundt business, management og administrasjon. Juryen er oppnevnt av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB. Den skal kvalitetssikre nivå og aktivt bidra til at kunnskapsutvikling og fag er i samsvar med prosjektets formål. Juryen bidrar også med sitt nettverk for faglig innhold, samt mentorer. I juryen møter du:

  • Maria Mediaas Jørstad (juryens leder) – daglig leder i Talent Norge
  • Jarle Aambø – Leder for Olympiatoppens Prestasjonsklynge
  • Peter Tornquist – rektor ved Norges musikkhøgskole
  • Moema Parrot – leder for det internasjonale managmentbyrået Polyarts, som representerer nyskapende artister og prosjekter innenfor musikk, film, spill, visuell kunst og teknologi
  • Catharina Bøhler – spilldesigner og daglig leder i Sarepta Studio
  • Iram Haq – filmskaper og skuespiller
  • Jasper Parrott – grunnlegger og executive chairman for et av de mest anerkjente internasjonale managementbyråene, HarrisonParrott
  • Per-Olav Sørensen – regissør, manusforfatter og produsent
Best mulig utvikling

– Det er med følelsene av ansvar og glede man deltar i en slik komité. Ansvar fordi det er så mange som kunne fortjent denne sjansen ArtEx gir, men også glede fordi dette faktisk gir ti talenter et helt reelt skyv i utviklingen deres. Jeg gleder meg enormt til å ta del i dette arbeidet, sier Per-Olav Sørensen om hans deltakelse i juryen.

De neste ti topptalentene i ArtEx blir det tredje kullet i programmet siden oppstarten i 2017. Tidligere deltakerne er å se i hovedrollen på den mest sette Netflix-serien og du kan oppleve dem dansende på verdensberømte Bolsjojteatret. Du har sett dem i seriesnakkiser på NRK, i urpremierer på Det Norske Teatret og på dirigentpodiet til symfoniorkestre nasjonalt og internasjonalt.

I ArtEx har de fått mentorhjelp fra internasjonalt anerkjente musikere, dansere, skuespillere, klippere, produsenter, regissører, koreografer, visuelle kunstnere og komponister. Og de har fått personlig oppfølging av coacher over lengre perioder. Resultatet er at nye idéer og arbeidsmåter blir en del av deres daglige praksis.

Deltakelsen i ArtEx varer i to år og programmet skreddersys etter de ønsker og behov søkerne beskriver søknadene, og som komitéen vurderer som det optimale for den enkelte.
Dette arbeidet gjøres i samarbeid med den enkelte og sikrer best mulig utvikling i hele programperioden. I tillegg får deltakerne tilgang til all kunnskapen som finnes i hele Talent Norges nettverk av over 50 satsinger. Dette innebærer blant annet nasjonale og internasjonale fagsamlinger og andre arenaer for kunnskapsdeling og nettverksbygging.

Slik søker du

Høres dette interessant ut? Søknadsfristen er 20. april og du søker via Talent Norges søknadsportal. Bruk PC/Mac ved registrering av søknad i portal. Øvre aldersgrense er 35 år og du kan lese mer om søknadskriteriene her

Deltakerne i ArtEx kunngjøres under Festspillene i Bergen 28. og 29. mai. Det er viktig at dere som søker holder av disse datoene slik at dere kan delta på kunngjøringen og andre spennende arrangementer i regi av Talent Norge.

Har dere spørsmål ta kontakt med med prosjektleder Håkon Samuelsen på hakon@talentnorge.no eller prosjektkoordinator Øystein Skar på oystein.skar@talentnorge.no.

Fagsamlinger 2023

Gjennom programperioden fagsamlinger som fordyper seg i ulike temaer.

Fagsamlinger
02. mars 2023

Møt ArtEx deltager Mie Gjersen Hansen

- Å ha en mentor er gull verdt. Både når det gjelder råd om hvordan håndtere profesjonelle utfordringer og det å se på seg selv.

Møt ArtEx deltager Mie Gjersen Hansen
02. mars 2023

Møt ArtEx deltager Thea Sofie Loch Næss

Ved hjelp av ArtEx satser Thea nå internasjonalt med base i New York.

Møt ArtEx deltager Thea Sofie Loch Næss