Et løft for strykere og blåsere i Tromsø

16.05.2023 / Selv om mørketiden og snøstormene har satt inn var det mange stjerner å se på Kulturskolen i Tromsø under Mestermøtet 29. november til 1. desember 2019. Små og store har stått på scenen og imponert publikum med hva de har fått til i løpet av en helg, og mange barn dro hjem med stjerner i øyene.

Mestermøtet for blåsere ble ledet av den erfarne, entusiastiske og inspirerende dirigenten Irene Anda, som har sin base i Augsburg i Tyskland. Med seg hadde hun Lars Tahlén fra Kulturskolen i Tromsø, og Geir Davidsen fra Musikkonservatoriet, UiT Norges arktiske universitet. Instruktørene drillet de unge musikerne i pusteteknikk, kammermusikk, samspill og direksjon. Jarle Storløkken hadde arrangert musikk spesielt for anledningen, både for blåseensemble og orkester.

Mestermøtet for strykere ble ledet av Mari Poll på fiolin, Andres Maurette O’Brien på bratsj og Frida Skaftun på cello. Dette var strykernes andre samling dette skoleåret. På programmet for de eldste elevene sto to satser fra Corellis "Concerto grosso" op.6 nr. 2, og etter intens jobbing framførte de stykket på konsert, med Malin Knutsen Hagen (11 år) fra Harstad som solist sammen med Mari Poll.

På samlingen fikk også Kulturskolens Juniororkester være med, med sine instruktører Berit Fonnes og Lene Larsen. Elevene fikk oppleve å spille i stort orkester der de eldre elevene og instruktørene virkelig bidro til et musikalsk løft. For første gang fikk Juniororkesteret spille med en ekte dirigent, og de fikk lære orkesterverdenens universalregler – når du skal stå, når du skal sitte og når det skal hilses og når det skal stemmes.

– Det var veldig bra at dirigenten var så nøye, og fikk oss til å spille så ordentlig, uttalte Oskar M. Eriksen (10 år), fiolinist i Juniororkesteret.

En lydhør og veldig tent gjeng inntok scenen på søndag, og leverte en konsert av god kvalitet, fylt med bl.a. barokkmusikk, romantisk musikk arrangert for blåseensemble, finsk tango for både blås og stryk, og til slutt "Glade jul" for både orkester og syngende publikum.

Mestermøtene gjennomføres i samarbeid mellom Kulturskolen Tromsø kommune, Musikkonservatoriet, UiT Norges arktiske universitet og Senter for talentutvikling Barratt Due, og er støttet av Dextra Musica.

På bildet: Frida Skaftun (cello) og Elliot Lied (cello)
Foto: Tor Hjalmar Rubach/ Kenneth Hagen

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers