Et løft for unge blåsere i Trondheim

16.05.2023 / Flere av blåsertalentene ved Trondheim Kommunale Kulturskole, Unge Musikere – NTNU og musikklinjer i regionen deltok på mesterklasser med hornist Steinar Granmo Nilsen og fløytist Cecilie Løken 23. – 24.november 2018, et samarbeid med Senter for talentutvikling Barratt Due.

Samlingen var et direkte resultat av Blåserkonferansen om talentutvikling i sommer, der såkalt «møte med excellence» var ett av temaene.

- Det er av stor betydning å møtes på tvers av lokale miljøer og oppleve gjestelærere på et så høyt nivå, sier avdelingsleder Brynjar Sonstad ved Trondheim kommunale kulturskole.

Blåsertalentene fikk individuell undervisning akkompagnert av piano og gruppeundervisning hvor begge instruktørene jobbet med Lørdagsskolens blåseensemble.

Instruktørene fokuserte på flere viktige elementer i en ung musikers utvikling. I tillegg til felles musikalske utfordringer ble instrumentets plass og rolle i en gruppe diskutert sammen med improvisasjon og notefritt spill. Et mål var at elevene skulle delta aktivt gjennom å sette ord på opplevelser og oppfatninger, både når de selv spiller og når de hører på andre.

Mesterklassene ble arrangert i samarbeid med Senter for talentutvikling Barratt Due.

Les mer om talentsatsingen her.