Første FilmLab-kull snart klare for kortfilmproduksjon

13.01.2017 / Forrige uke ble tredje av totalt fem samlinger av FilmLab Norge gjennomført, denne gangen i forkant av Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF). Filmveksthuset Tvibit varvertskap for laben, som blant annet ble gjestet av regissør og tromsøværing Ole Giæver.

De fire FilmLab-teamene er nå godt i gang med å utvikle kortfilmmanusene, som skal bli til film i løpet av våren. Lab 3 i Tromsø ble den siste felles samlingen før teamene går i gang med produksjonsforberedelser og innspilling av kortfilmene i april og mai.

– På laben i Tromsø jobbet teamene videre med kortfilmmanusene, de første to dagene i en Script Circle (manusrom) med manuskonsulenten Françoise von Roy fra Solace23 i Berlin, forteller prosjektleder Anders Fristad Rudolph fra Mediefabrikken.

FilmLab Norge og talentutvikling var også et av temaene på Åpningskonferansen på filmfestivalen, som ble arrangert mandag 16. januar.

Første kull av FilmLab Norge avsluttes med samlinger i juni og august. I løpet av januar utlyses kull 2 av FilmLab, med oppstart i september 2017.

Bildet er hentet fra lab 3 i Tromsø, som ble gjennomført i forkant av TIFF.