Første Nye temmer-kull ferdig

23.06.2017 / NORLA har etablert programmet Nye stemmer for å hjelpe nye, norske forfattere ut mot et internasjonalt marked. Første kull er nå ferdig og et nytt kull er klart.

De fire Nye stemmer-forfatterne er Simen Ekern, Sigbjørn Mostue, Roskva Koritzinsky og Nils Henrik Smith. Gjennom våren har de både hatt samlinger i Oslo, og de har fått mulighet til å prøve seg på scener i utlandet der de har deltatt på bokmesser i Tyskland og Georgia.  På den internasjonale bokmessen i Tbilisi i mai var de fire norske forfatterne hovedgjester.

«Nye stemmer»-programmet har som målsetning å gi deltakerne en bevissthet om hva oversettelse er og hvordan oversettere arbeider. Både i Leipzig og Tbilisi deltok de fire på et oversetterseminar der de arbeidet tett med oversettere

Høstens kull er klart

Planlegging for høstens aktiviteter er i gang. Høstens deltakere vil fordeles på bokmesser i Gøteborg, Krasnojarsk, Guadalajara og Moskva, samt festivalen Nordische Literaturtage i Hamburg.

Det nye kullet er nettopp plukket ut, og fra høsten er det hele seks forfatteren som har fått plass på Nye stemmer-programmet:

  • Tirill Broch Aakre
  • Birger Emanuelsen
  • Andreas Tjernshaugen
  • Anders Kvammen
  • Nina Lykke
  • Mari Kanstad Johnsen

– Vi er veldig fornøyd med første runden av Nye stemmer, og ser frem til å gå i gang med neste kull til høsten, sier prosjektleder Dina Roll-Hansen.

Nye stemmer er NORLAs talentprogram for yngre forfattere. Programmet får støtte av Talent Norge AS og Forleggerforeningen.