FRIKAR X med forestilling i ekstrem natur

16.05.2023 / Talentene i FRIKAR X er i gang med treningen til sin største forestilling noensinne. 1.-5. august skal de være med i utendørsoppsetningen Draumefangaren i Åbjørajuvet i Valdres.

Storsatsingen FRIKAR i fossen: Draumefangaren er en vandrevisning som skal inspirere og inkludere mennesker i en storslått kunstnerisk naturopplevelse.  

- Det å danse i naturen er helt annerledes enn å danse på et flatt scenegulv. Naturen er mer uforutsigbar, så deltakerne må trene mye utendørs. I tillegg må danserne være mentalt forberedt på all slags vær – fra høljeregn til stekende sommersol, sier danser Michael Aspli. 

De ti dansetalentene Anita Vika Langødegård, Ornilia Percia, Sigyn Åsa Sætereng, Anna Kalmar-Amundsen, Isabel Ingvoldstad, Håkon Håvelsrud Odden, Stian Bergdølmo, Michael Aspli, Nora Martine Svenning og Sara Enger Larsen skal delta sammen med hele 100 andre aktører.  

- Vi synes det er et utrolig spennende konsept å være med på! Forestillingen er en interaktiv vandrevisning, der en som publikummer selv får velge hvor en vil gå, og derfor er med å påvirke sin egen danse- og naturopplevelse, sier danser Nora Martine Svenning.  

Hvis du er nysgjerrig, kan du få en smakebit på forestillingen ved å se traileren.  

Billettsalget er nå i gang, og billetter og mer informasjon finner du her.

Foto: Cathrine Dokken

 

Draumefangaren

FRIKAR X er støttet av Talent Norge, Sparebankstiftelsen DNB og Eckbos legat.