Fullt hus under seminar om offentlig-privat samarbeid

09.05.2016 / 20. april inviterte Talent Norge kulturlivet, bransje, talenter og fremtidige satsinger til en dag hvor erfaringsutveksling sto i sentrum. Det førte til en god og viktig samtale rundt offentlig-privat samarbeid i kulturlivet, med en interessant innledning fra kunstner og kulturentreprenør Valerie Dillon fra New York.

Hør opptak av arrangementet her:

Audio Player

– Det er avgjørende for Talent Norge at vi blir en aktør som bransjen ser behovet for. Vi skal jobbe på tvers av sjangre og ønsker å bidra til utveksling av erfaring og kompetanse om talentutvikling mellom de ulike kunstartene, i nært samarbeid med private bidragsytere, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad.

Et viktig steg på denne veien er å skape møteplasser mellom kulturlivet og det private. Med sitt første faglige seminar fikk Talent Norge etablert en viktig plattform for nettopp dette. Her fikk man påbegynt en samtale om hvordan kulturliv og private bidragsytere kan dra nytte av hverandre på tvers av geografiske områder, finansiering, kunstarter, sjangre og institusjoner.

Talentutvikling og nye finanseringsmodeller
Arrangementet ble åpnet av kulturminister Linda Hofstad Helleland, som trakk frem hvor viktig Talent Norges jobb er for å styrke norske talenter.
Hovedinnlegget ble holdt av gallerist og kulturentreprenør Valerie Dillon fra New York. Hun presenterte viktige erfaringer om offentlig-privat samarbeid i USA, og mente at det er nødvendig å tenke nytt om finansering av kultur også i Europa.

– Jeg sier ikke at dere må gjøre som oss. Jeg mener bare at deres modell ikke er økonomisk bærekraftig på lang sikt. Det kommer ikke til å være nok penger i de mer sosialdemokratisk baserte økonomiene til å dekke alle kostnader til dagens “samfunnskontrakt”, sa hun til Ballade i etterkant av arrangementet.

Talent Norges styreleder John G Bernander ledet panelsamtalen mellom Ole Jacob Bull, daglig leder i Bergesenstiftelsen, Ingrid Lorentzen, Ballettsjef ved Den Norske Opera & Ballett, Erling Johansen, daglig leder i 1B1, Tone Hansen, direktør ved Henie Onstad Kunstsenter og leder av Kulturrådet og Pål Sprakehaug, markedsdirektør i Nordea.

Talent Norge ser frem til flere arrangementer for kulturliv, bransje og private aktører i tiden fremover. Vi tar gjerne imot innspill til problemstillinger som kan løftes frem! Følg med på våre nettsider eller på vår Facebookside og ta gjerne kontakt; post@talentnorge.no